La scoala din Cheud a inghetat sistemul de incalzire

Temperaturile geroase au facut legea, in aceasta saptamana, in Cheud, unde conducerea Scolii Gimnaziale din localitate a constatat cu surprindere ca sistemul de incalzire al unitatii, bazat pe o centrala pe gaz, a inghetat. Solutia gasita de urgenta pentru ca elevii si cadrele didactice sa nu fie trimisi acasa sau, mai rau, sa desfasoare cursurile in frig a fost simpla si a readus in prim plan traditionalele sobe. „Varianta de rezerva gasita de conducerea scolii a fost incalzirea pe lemne, adica s-a facut foc in sobele din unitatea de invatamant, iar orele au putut fi desfasurate fara dificultati”, ne-a declarat inspectorul scolar general din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Ioan Abrudan.

Potrivit sursei citate, in ciuda temperaturilor scazute, la nivel de judet nu au fost inregistrate alte probleme. „Nicio unitate de invatamant nu si-a suspendat cursurile si nu a fost nevoita sa isi schimbe programul”, a precizat Abrudan.

In ceea ce priveste transportul elevilor din mediul rural la scoala si inapoi, acasa, este asigurat, in aceasta perioada geroasa, de microbuze scolare pentru toti elevii inscrisi la scoli gimnaziale. In judet, exista trei, patru localitati izolate unde functioneaza scoli primare si unde elevii merg pe jos la cursuri, dar Abrudan a declarat ca nu este o problema, intrucat, fiind vorba de scoli din acelasi sat, distanta pe care o au de parcurs copiii nu este mare.

Recomandari

Alte Articole