Dotări pentru 25 de unități de învățământ și 3 secții din cadrul Clubului Sportiv Școlar Zalău

În urma demersurilor realizate de administrația locală, astăzi, în cadrul ședinței extraordinare de Consiliu Local a fost adoptat proiectul de hotărâre în vederea atragerii de fonduri europene pentru dotarea a 25 de unități de învățământ și a trei secții din cadrul Clubului Sportiv Școlar.
Odată cu aprobarea acestui proiect de hotărâre, Primăria Municipiului Zalău va depune cererea de finanțare în vederea dotării cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitare și a unităților conexe. Cererea de finanțare va fi depusă în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 15 – Educație. Valoarea totală a cererii de finanțare este de 27.969.105,69 lei, din care 27.957.443,69 lei reprezintă fonduri nerambursabile, iar 11.662 lei contribuția bugetului local.
Acest proiect cuprinde dotarea a 25 de unități de învățământ (10 grădinițe și 15 școli gimnaziale și licee), precum și dotarea a 3 secții din cadrul Clubului Sportiv Școlar Zalău. Astfel, vor beneficia de echipamente 25 de laboratoare de informatică, 438 de săli de clasă și de grupă vor fi echipate pentru organizarea în mediul virtual a activităților didactice, iar 290 de săli de clasă și de grupă vor fi mobilate pentru activități didactice. De asemenea, vor fi mobilate și vor beneficia de dotări 15 laboratoare de științe școlare, 15 cabinete școlare, 15 săli de sport, 3 secții de sport a CSS Zalău, 25 de cabinete de consiliere și asistență psihopedagogică și 3 ateliere de practică din cele trei licee tehnologice.

Recomandari

Alte Articole