Spitalului Județean de Urgență Zalău va fi dotat cu aparatură medicală în vederea diagnosticării și tratării cancerului

Consiliul Județean Sălaj a aprobat astăzi, 28 iunie, proiectul ”Dotarea Spitalului Județean de Urgență Zalău cu aparatură medicală în vederea diagnosticării și tratării cancerului”.
În valoare de 5 milioane de euro, proiectul este depus pentru finanțare europeană în cadrul Programului Sănătate. Spitalul Județean de Urgență Zalău va fi dotat cu echipamente medicale care vor fi utilizate în diagnosticarea, monitorizarea și tratarea pacienților oncologici:
instalație de rezonanță magnetică RMN și un CT pentru diagnosticarea și monitorizarea pacienților oncologici – timpul de așteptare în vederea efectuării investigațiilor imagistice reducându-se considerabil;
echipament pentru chirurgie minim invazivă asistată ROBOTIC care va avea un rol extrem de important în excizia tumorilor în limite de siguranță oncologică, cu o precizie mult superioară comparativ cu laparoscopia. Cu ajutorul acestui robot chirurgical întreaga patologie oncologică urologică va fi tratată la cele mai înalte standarde;
sistem cu micro-ultrasunete de înaltă rezoluție care va oferi cea mai practică soluție pentru urologi de a efectua biopsii țintite, în special a cancerului de prostată.

Recomandari

Alte Articole