Investiții în sistemul de învățământ din Zalău

Primăria municipiului Zalău are în plan pentru următoare perioadă o serie de proiecte de investiții, 11 la număr, în valoare de 120.895.472,14 lei, finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență și Administrația Fondului de Mediu, menite să dezvolte sistemul de învățământ din municipiu pentru ca elevii să dispună de cele mai moderne condiții de învățare.
În acest sens, mai multe unități de învățământ din Zalău vor intra într-un proces de reabilitare și modernizare. Mai mult, instituția condusă de Ionel Ciunt va construi o nouă creșă mare în municipiu.
Pentru majoritatea proiectelor a fost acceptată cererea de finanțare și urmează semnarea contratelor de finanțare, iar pentru trei proiecte se așteaptă evaluarea cererii de finanțare, în timp ce pentru construirea creșei a fost semnat contractul de finanțare.
Aceste proiecte sunt următoarele:
1. Construire Creșă mare, strada Bistriței, nr. 5, municipiul Zalău, sursa de finanțare Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR ) Componenta 15, valoare contract cu TVA 21,667,344.35. Contractul de finanțare este semnat.
2. Creșterea eficienței energetice a Școlii Gimnaziale Simion Bărnuțiu din municipiul Zalău, sursa de finanțare Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) Componenta 5, valoare contract cu TVA 11.150.376,27. Se lucrează la pregătirea contractului de finanțare.
3. Creșterea eficienței energetice a Liceului Pedagogic Gh. Șincai din municipiul Zalău – etapa II, sursa de finanțare Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) Componenta 5, valoare contract cu TVA17.326.978,47. Se lucrează la pregătirea contractului de finanțare.
4. Creșterea eficienței energetice a Școlii Gimnaziale Iuliu Maniu din municipiul Zalău, sursa de finanțare Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) Componenta 5, valoare contract cu TVA12.743.287,16. Se lucrează la pregătirea contractului de finanțare.
5. Creșterea eficienței energetice a Liceului Tehnologic Mihai Viteazul din municipiul Zalău, sursa de finanțare Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) Componenta 5, valoare contract cu TVA 14.544.977,63. Se lucrează la pregătirea contractului de finanțare.
6. Creșterea eficienței energetice a Școlii Gimnaziale M. Eminescu – corp B din municipiul Zalău, sursa de finanțare Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) Componenta 5, valoare contract cu TVA 9.902.795,24. Se lucrează la pregătirea contractului de finanțare.
7. Creșterea eficienței energetice a Școlii Gimnaziale Porolissum și Școlii Gimnaziale G. Coșbuc din municipiul Zalău, sursa de finanțare Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) Componenta 5, valoare contract cu TVA 12.021.657,28. Se lucrează la pregătirea contractului de finanțare.
8. Creșterea eficienței energetice a Grădiniței cu Program Prelungit ”Pinochio” din municipiul Zalău, sursa de finanțare Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) Componenta 5, valoare contract cu TVA 8.104.560,99. Cerere de finanțare în evaluare.
9. Creșterea eficienței energetice a Grădiniței cu Program Prelungit ”Voinicel” din municipiul Zalău, sursa de finanțare Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) Componenta 5, valoare contract cu TVA 7.202.426,98. Cerere de finanțare în evaluare.
10. Creșterea eficienței energetice a Liceului Pedagogic Gheorghe Șincai din municipiul Zalău (internat și sala de sport), sursa de finanțare Administrația Fondului de Mediu, valoare contract cu TVA 6.231.067,77. Cerere de finanțare în evaluare.

Recomandari

Alte Articole