A fost aleasa o noua conducere a Consiliului Judetean al Elevilor

 Inca de la inceputul anului scolar, elevii salajeni au fost chemati la vot pentru a alege noua conducere a Consiliului Judetean al Elevilor. Prin urmare, incepand cu data de 1 noiembrie, aceasta structura are in componenta noi membri.

Potrivit inspectorului scolar Laura Galvacsy, au fost organizate alegeri in toate unitatile de invatamant. “Selectia s-a desfasurat in doua etape. In primul rand, elevii au fost chemati la urne pentru alegerea consiliului elevilor la nivelul scolii. Ulterior, dintre candidatii alesi in primul tur s-au organizat din nou alegeri pentru componenta Consiliului Judetean al Elevilor. Trebuie apreciat modul in care au decurs aceste alegeri, pentru eficienta si transparenta in organizare”, a precizat inspectorul scolar.

In urma alegerilor, au fost alesi: presedinte – Denisa Petric, eleva in clasa a XI-a la Colegiul National “Silvania” Zalau; vicepresedinti – Cristina Pop, de la Grupul Scolar “Liviu Rebreanu” Hida, si Diana Crisan, de la Grupul Scolar “Mihai Viteazul” Zalau; secretar – Antonia Gorgan, de la Grupul Scolar “Voievod Gelu” Zalau. De asemenea, incepand cu acest an, au fost infiintate si cinci departamente, respectiv: Departamentul de Concursuri scolare si extrascolare – director Andreea Mos, Departamentul de Cultura, Educatie si Programe Scolare – Bianca Lucaciu, Departamentul Sport si Programe de Tineret – Boda Patrik, Departamentul Avocatul Elevului – Olimpiu Onaciu, Departamentul Mobilitate, Informare si Consiliere – Luiza Muresan.

Consiliul Elevilor reprezinta o forma de organizare asociativa a elevilor cu un rol important in democratizarea scolii si a relatiilor profesor-elev. Prin intermediul acestui organism, elevii isi pot alege reprezentantii, pot formula puncte de vedere si pot elabora propuneri pentru imbunatatirea calitatii vietii scolare. Modalitatile prin care sunt realizate aceste procese sunt determinate de cultura organizationala a scolii.

Recomandari

Alte Articole