Turismul local, promovat cu… gust (VIDEO) Reviewed by CD on . Gastronomia locală va fi una din principalele atracţii turistice din judeţ. Administraţia judeţeană pune în practică, împreună cu parteneri din Suedia, un proie Gastronomia locală va fi una din principalele atracţii turistice din judeţ. Administraţia judeţeană pune în practică, împreună cu parteneri din Suedia, un proie Rating:
Ești aici: Acasă » Turism»Turismul local, promovat cu… gust (VIDEO)

Turismul local, promovat cu… gust (VIDEO)

Turismul local, promovat cu… gust (VIDEO)

Gastronomia locală va fi una din principalele atracţii turistice din judeţ. Administraţia judeţeană pune în practică, împreună cu parteneri din Suedia, un proiect prin care vor fi transferate bune practici menite să dezvolte şi să promoveze turismul local prin preparatele culinare specifice Sălajului. Acest demers, desfăşurat în cadrul acţiunii pilot “Gastur-promovarea gastronomiei locale în judeţul Sălaj” se înscrie în activităţile proiectului “Ruraland-actori ai dezvoltării rurale”, finanţat în cadrul Programului Operaţional de Cooperare Interregională Interreg IV C, FEDR). Parteneriatul proiectului este format din 10 autorităţi din 9 ţări (Belgia, Bulgaria, Spania, Findlanda, Franţa, Italia, Portugalia, România şi Suedia). Proiectul a demarat în luna ianuarie 2010 şi este prevăzut a se finaliza la sfârşitul acestui an

În perioada 17-18 ianuarie, la Zalău a fost lansată faza experimetală a acestui proiect la care au participat reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Sălaj, ai Camerei Agricole Sălaj, experţi locali, producători sălăjeni şi partenerii suedezi deţinători de bune practici din Regiunea Jamtland. Cu acest prilej a fost organizat un seminar pentru producătorii de produse tradiţionale şi gastronomice în care cei prezenţi au avut posibilitatea de a cunoaşte detaliile proiectului, precum şi posibilităţile de a dezvolta pe viitor activităţi turistice îmbinate cu cele de producţie. În perioada următoare va fi creată o bază de date a producătorilor cu potenţial pentru gastroturism, va fi realizată selecţia potenţialilor producători de produse tradiţionale şi potenţialele unităţi care ar putea primi turişti, aspecte care vor sta la baza înfiinţării unui centrul de promovare şi consultanţă în domeniul gastroturismului.

 

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus