ACS Volei Municipal Zalău, în căutarea gloriei la Lausanne

Vicecampionii primesc vizita turcilor de la Galatasaray

ACS Volei Municipal Zalău începe drumul spre sferturile de finală ale Cupei CEV la Lousanne. Vicecampionii României întâlnesc în această seară, începând cu ora 20:30 (ora României), în manșa tur din cadrul optimilor de finală ale Cupei CEV echipa elvețiană Lausanne UC.

După ce au reușit să elimine pe galonata formație Galatasaray Istanbul din Cupa CEV, vicecampionii de la ACS Volei Municipal Zalău își doresc o aventură cât mai lungă în competiția europeană și speră să ajungă într-o fază cât mai înaintată în cadrul celei de-a doua competiții europene intercluburi ca și importanță de pe bătrânul continent.

Pentru zălăuanii partida cu gruparea elvețiană nu vine într-un moment tocmai bun. La finalul săptămânii trecute, Leonardo Dall Bosco și compania au pierdut fără drept de apel, scor 0-3, pe terenul echipei SCM”U” Craiova, singura echipă din campionatul României care nu a pierdut niciun joc în întrecerea internă în actuala ediție de campionat, grupare care este angrenată și ea la rândul său în faza optimilor de finală ale Cupei CEV și urmează să se dueleze în această seară, pe propriul teren, cu gruparea elenă Olympiacos Pireu.

ACS Volei Municipal Zalău s-a calificat în optimile de finală ale competiției europene după ce a pierdut în manșa tur din cadrul șaisprezecimilor de finală cu 1-3 partida de la Istanbul, după care, în manșa retur, s-au impus cu 3-1 pe propriul teren și au făcut pasul spre următoarea fază a competișiei după ce s-au impus și în setul de aur, disputat suplimentar pentru deciderea echipei calificate.

De cealaltă parte, gruparea elvețiană a obținut biletele pentru faza optimilor de finală după o dublă victorie în fața olandezilor de la Landstede Zwolle. În manșa tur, disputată în Olanda, echipa din Lausanne s-a impus cu scorul de 3-0, iar în manșa retur, disputată o săptămână mai târziu, elvețienii au câștigat partida cu scorul de 3-2.

Partida din această seară, programată la ora locală 19:30, va fi arbitrată de o brigadă franco-spaniolă. Arbitrul principal al partidei este delegat la joc Loic Queste și Romero Martinez Ángel.

Potrivit site-ului oficial al Federației Europene de Volei, antrenorul echipei lausanne UC contează în partida din această seară pe aportul a 11 jucători, în timp ce Stoyan Stoev și Bogdan Nicolae au deplasat în Elveția un lot de 12 jucători format din: Mihai Tarța, Leonardo Dal Bosco Dall Agnol, Răzvan Mihalcea, Rareș Băleanu, Mihai Gheorghiță, Cornel Miron, Marin Lescov, Ciprian Matei, Marian Bala, Filip Constantin, Adrian Feher și Răzvan Olteanu.

Faza optimilor de finală ale Cupei CEV mai programează azi alte cinci partide:
Tiikerit Kokkola (Finlanda) – Gazprom-Ugra Surgut (Rusia)
SCM”U” Craiova (România) – Olympiacos Piraeus (Grecia)
VaLePa Sastamala (Finlanda) – Foinikas Syros
Posojilnica AICH/Dob (Austria) – AS Cannes (Franța)
SWD Powervolleys Duren (Germania) – Jihostroj Ceske Budejovice (Cehia)

Ieri seară s-au disputat alte două jocuri. Cai Teruel din Spania a învins pe propriul teren, scor 3-0, formația cipriotă Omonia Nicosia, iar Mirad Pu Presov din Slovacia a pierdut pe propriul teren, scor 0-3, în fața echipei italiene Sir Safety-Sicoma Perugia.

Recomandari

Alte Articole