Simpozion pe teme de muncă organizat în Zalău Reviewed by CD on . Administratorul public al municipiului Zalău, Călin Cristian Forț, a participat marți, 17 octombrie, la Simpozionul “Locuri de muncă sănătoase pentru toate vârs Administratorul public al municipiului Zalău, Călin Cristian Forț, a participat marți, 17 octombrie, la Simpozionul “Locuri de muncă sănătoase pentru toate vârs Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Simpozion pe teme de muncă organizat în Zalău

Simpozion pe teme de muncă organizat în Zalău

Simpozion pe teme de muncă organizat în Zalău

Administratorul public al municipiului Zalău, Călin Cristian Forț, a participat marți, 17 octombrie, la Simpozionul “Locuri de muncă sănătoase pentru toate vârstele”, organizat în Sala “Porolissum” a Consiliului Județean Sălaj, de către Inspecția Muncii București, prin Inspectoratul Teritorial de Muncă Sălaj, în partneriat cu Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, filiala Baia-Mare.

“Mă bucur că la nivel european se pune accent pe condițiile de muncă și poate aspectul cel mai important de care trebuie să ținem cont, după cum spune și denumirea simpozionului de astăzi, este sănătatea și securitatea în muncă. Sigur că ne dorim cu toții să fim feriți de incidente neplăcute, însă pentru aceasta este nevoie să conștientizăm și să îndeplinim normele de protecție a muncii, atât de importante indiferent de domeniul în care ne desfășurăm activitatea.

Pentru că ne dorim inovație și prosperitate pe piața muncii, iar adevăratele valori se conturează încă de pe băncile școlii, administrația locală susține performanțele elevilor zălăuani, încurajând procesul de învățate prin răsplătirea eforturilor depuse de elevi la olimpiade și concursuri, iar celor mai eminenți fiindu-le oferite premii, stimulente și burse, fiind, astfel, încurajați să devină profesioniștii de mâine.

De asemenea, o grijă importantă a noastră este ca absolvenții specializărilor din cadrul Universității Tehnice, extensia Zalău, să profeseze în orașul în care au învățat. Sunt încântat să constat că, în ultima perioadă, tinerii optează pentru locuri de muncă în instituții publice, dovadă fiind ultimele angajări din administrația locală, unde media de vârstă este de 30 de ani.

Alături de instituțiile abilitate, care prin activitatea specifică au atribuții în domeniul muncii, în relațiile de muncă, securitatea și sănătatea în muncă, Primăria municipiului Zalău se implică activ și în stimularea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă. Astfel, pentru a veni în sprjinul investitorilor care creează noi locuri de muncă, administrația locală a propus Consiliului Local un Proiect de Hotărâre privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru “Stimularea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă pe raza administrativă a municipiului Zalău”.

Sper ca piața muncii din Zalău să ofere locuri de muncă sigure și bine plătite, reprezentând un pol de atracție pentru companii naționale și multinaționale, astfel încât forța de muncă din municipiu să își desfășoare activitatea pe plan local și nu în alte orașe”, a declarat Călin Cristian Forț, administratorul public al municipiului Zalău.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus