Au fost realizate rețele de utilități în cartierul zălăuan Dealul Morii, la blocurile ANL

Cu finanțare prin Programul “Anghel Salingy”, în cartierul Dumbrava Nord au fost realizate lucrări tehnico-edilitare la cele două blocuri ANL, astăzi, 30 mai, fiind efectuată recepția lucrărilor. Prin intermediul acestui proiect a fost realizată rețeaua de distribuție apă, rețeaua de canalizare menajeră, stația de pompare pentru canalizarea menajeră și canalizarea pluvială.
În ceea ce privește rețeaua de alimentare cu apă, prin intermediul proiectului a fost extinsă rețeaua pe o lungime de 957 de metri, din rețeaua stradală existentă pe strada Iașului, până la blocurile ANL. Totodată, rețeaua de alimentare cu apă a fost realizată astfel încât noile obiective aflate în construcție în această zonă să poată beneficia de alimentare cu apă din diferite puncte ale amplasamentului.
Canalizarea menajeră a fost realizată pe o lungime totală de 1.189 metri liniari, asigurând transvazarea întregului debit de apă menajeră din zona Dealul Morii, nu doar din zona locuințelor ANL. Stația de pompare realizată este de tip cheson prefabricat din beton, echipată cu electropompe submersibile. De asemenea, canalizarea pluvială a fost realizată pe o lungime de 849 metri.
Lucrările au fost realizate de SC Scifcar SA Cluj-Napoca, valoarea investiției fiind de 3.484.433,05 lei cu TVA.
În această perioadă, Primăria Municipiului Zalău, prin Societatea Citadin intervine cu lucrări de amenajare și asfaltare a drumului de acces, amenajarea parcării și a trotuarelor de la blocurile ANL.

Recomandari

Alte Articole