Zalauani, amenintati cu executarea silita

Reprezentantii Companiei de Apa Somes Cluj Sucursala Salaj isi vor recupera datoriile de la rau-platnicii zalauani prin executare silita. Potrivit informatiilor furnizate de directorul CAS Sucursala Salaj, Marcel Zaharia, la aceasta data, la nivelul municipiului se inregistreaza datorii de un milion de lei (reprezentand plati neachitate mai vechi de 90 de zile). Din acest fond, peste 500.000 de lei reprezinta datorii acumulate, de consumatorii din Zalau, de peste un an. In prezent, pe rolul instantelor sunt peste 500 de dosare depuse de conducerea companiei pentru recuperarea contravalorii facturilor restante de la populatie. Marcel Zaharia a aratat ca instanta a emis deja 150 de sentinte definitive pentru executarea silita a bunurilor din apartamente.

Acest demers reprezinta primul val de executari silite pe care il intreprinde compania in vederea recuperarii datoriilor. Executorul va vinde bunuri din locuintele celor in cauza. Cele mai mari valori pe care le are de recuperat furnizorul de servicii de apa si canal din Zalau se ridica la cate 4.000 de lei de la o familie, situatie in care se afla 20 de consumatori.

“Dorinta noastra era sa nu sa ajunga la procese si in mod normal, daca la depasirea termenului legal am fi oprit furnizarea apei nu s-ar fi ajuns la astfel de datorii. Daca pana acum am apelat la aceasta modalitate de recuperare a datoriilor, prin instanta, credem ca de acum incolo nu va mai fi nevoie sa procedam asa. Scarile de bloc care vor avea restante de o anumita valoare (care inca nu a fost stabilita), vor primi somatii. Daca luna de luna nu se achita, va fi sistata furnizarea apei. Doar in cazul in care cetatenii nu-si platesc nici atunci facturile, ii vom da in judecata. Credem ca astfel de situatii vor fi cazuri izolate, pentru ca cetatenii se vor vedea nevoiti sa le achite daca raman fara apa”, a apreciat directorul CAS Salaj.

Zalauanii datornici vor avea posibilitatea de a achita restantele in rate, in baza unui angajament. Marcel Zaharia a mai spus ca pana la ora actuala au fost semnate 957 de contracte cu reprezentantii scarilor de bloc din Zalau si a dat asigurari ca in perioada urmatoare compania nu va interveni pentru sistarea serviciului de alimentare cu apa a imobilelor.

Recomandari

Alte Articole