Zalău: Până în 15 martie agenţii economici trebuie să încheie contractele pentru serviciul de deratizare, dezinsecţie

În această perioadă aproximativ 1200 agenţi economici sunt notificaţi de Primăria Municipiului Zalău în vederea încheierii contractului de prestări a activităţilor de deratizare şi dezinsecţie, cu operatorul serviciului. La nivelul unităţii administrativ teritoriale, Municipiul Zalău, contractul de delegare a gestiunii prin concesiune a serviciului public de salubrizare – activităţile de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie, a fost încheiat pe o perioadă de opt ani, în urma desemnării câştigătoare prin licitaţie în sistem electronic, cu S.C. Coral Impex S.R.L.

Termenul dat prin notificare este 15 martie, dată după care pot fi aplicate sancţiuni, cu valori cuprinse între 200 şi 400 lei. Atenţionarea primăriei vine după ce societatea a trimis adrese agenţilor economici, cărora le-au dat curs un procent de sub 2% din numărul total şi este o informare referitoare la obligaţii şi termene, astfel încât să fie evitată amenda.

Prin leg. 101/2006 este reglementată desfăşurarea activităţii, ceea ce înseamnă că, exclusivitatea prestării serviciului pe raza unităţilor administrativ-teritoriale, respectiv Municipiul Zalău, revine societăţii căreia i-a fost delegată gestiunea prin concesiune – SC Coral Impex SRL. Conform aceleiaşi reglementări, membrii comunităţii locale, persoane fizice şi juridice, au calitate de utilizatori ai serviciului.

„Atragem atenţia beneficiarilor, că lucrările de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie, pe întreaga suprafaţă a Municipiului Zalău, pot fi efectuate doar de firma SC Coral Impex SRL, care a concesionat prin licitaţie publică acest serviciu. În plus, societatea este singura licenţiată de ANRSC, la nivelul municipiului. Având în vedere acestea, orice altă firmă care încearcă să desfăşoare activităţi similare, încalcă prevederile legale iar cei care apelează la alte firme, o fac pe proprie răspundere” informează Nicolae Fazakas, viceprimarul Municipiului Zalău.

Dacă pentru persoanele fizice, taxa de deratizare/dezinsecţie se achită o dată cu celelalte obligaţii către bugetul local, persoanele juridice vor trebui să încheie un contract direct cu firma prestatoare a serviciului, la punctul de lucru al SC Coral Impex SRL, situat pe str. Fabricii, nr. 10.

 

Recomandari

Alte Articole