"Vreau sa demonstrez tuturor ca Salajul conteaza!" Reviewed by CD on . - interviu cu Dinu Iancu Salajanu, candidatul PDL Salaj la presedintia Consiliului Judetean Reporter: De ce v-ati hotarat sa candidati pentru presedintia Consil - interviu cu Dinu Iancu Salajanu, candidatul PDL Salaj la presedintia Consiliului Judetean Reporter: De ce v-ati hotarat sa candidati pentru presedintia Consil Rating:
Ești aici: Acasă » Politică»"Vreau sa demonstrez tuturor ca Salajul conteaza!"

"Vreau sa demonstrez tuturor ca Salajul conteaza!"

"Vreau sa demonstrez tuturor ca Salajul conteaza!"

– interviu cu Dinu Iancu Salajanu, candidatul PDL Salaj la presedintia Consiliului Judetean

Reporter: De ce v-ati hotarat sa candidati pentru presedintia Consiliului Judetean Salaj?

Dinu Iancu Salajanu: Decizia nu a fost una usoara, insa daca ar fi sa caut motive, cred ca s-ar incheia campania electorala, iar eu nu as fi terminat sa enumar argumentele pentru care am decis sa candidez. Pe scurt, insa, am sa va spun ca am decis sa candidez la presedintia Consiliului Judetean pentru faptul ca m-am nascut in acest judet, pentru ca stiu ca Salajul are nevoie de oameni cu initiativa, pentru ca salajenii imi transmit ca isi doresc altceva si, nu in ultimul rand, pentru ca Salajul conteaza!

Am avut ocazia sa observ nivelul de dezvoltare al altor judete. Comparativ, judetul Salaj este departe de ceea ce se intampla in regiunea noastra. Daca Satu Mare, Bihorul, Clujul, Bistrita si Maramuresul sunt judete in care se vede si se simte mana unor buni administratori, vedem cu totii ca Salajul nu se incadreza in acest trend. Suntem departe de lumea civilizata. Acest lucru se datoreaza faptului ca, din toata aceasta zona, in ultimii ani, Salajul a fost mereu singura “pata rosie” pe harta politica a Romaniei.

Reporter: Care sunt punctele dumneavoastra forte in aceasta campanie electorala?

Dinu Iancu Salajanu: Nici nu va imaginati cat de iubit ma simt cand ajung in mijlocul oamenilor. Simt ca acesti oameni au incredere in mine si ca ma respecta pentru tot ceea ce am facut pentru ei. Si mai simt ca salajenii s-au saturat sa traiasca in mizerie, sa fie mintiti in fiecare zi. Ei vor altceva, iar eu sunt dispus sa le ofer o alternativa la ceea ce au avut pana acum.

Toate problemele judetului, pe care le stiam, mi s-au confirmat inca o data in aceasta campanie. Insa este important ca, impreuna cu echipa mea, am gasit solutii pentru a rezolva ceea ce altii au stricat de atatia ani. Stiu foarte bine care sunt prioritatile Salajului, si mai stiu la fel de bine ce poate sa faca un presedinte de consiliu judetean, care impreuna cu echipa lui sa poata avea succes intr-un viitor mandat in fruntea administratiei judetului.

Reporter: Care sunt prioritatile imediate dupa castigarea mandatului de presedinte al Consiliului Judetean Salaj?

Dinu Iancu Salajanu: Cea mai importanta cerinta a salajenilor este cea de rezolvare a problemelor legate de infrastructura, drumuri judetene, alimentarea cu apa, canalizare. Toate acestea genereaza noi locuri de munca. Apoi, ar fi accesarea de fonduri europene, capitol la care inca mai avem foarte multe de invatat.

Consider ca odata rezolvate aceste aspecte, fata judetului nostru se va schimba, la fel cum starea de spirit din randul salajenilor va fi cu totul alta.

Reporter: Veti ajunge presedinte al Consiliului Judetean. Veti comanda un audit sau il veti face cu aparatul propriu?

Dinu Iancu Salajanu: Orice profesionist are nevoie, sa-i fie alaturi, alti profesionisti. Astfel ca, in momentul in care voi ajunge in functia de presedinte al Consiliului Judetean, voi comanda un audit, care va fi facut de o firma profesionista.

Reporter: Aveti vreo banuiala ca s-ar fi efectuat cheltuieli ilegale la Consiliul Judetean?

Dinu Iancu Salajanu: Nu vreau sa comentez acest subiect. Acea firma de audit ne va da raspunsul exact la intrebare.

Reporter: Ce atuuri aveti in fata celorlalti contracandidati?

Dinu Iancu Salajanu: Sunt un om tanar, care s-a realizat pana in acest moment din toate punctele de vedere. Am o familie pe care o iubesc si o respect, si care la randul ei ma sustine in tot ceea ce fac. Stiu ce inseamna sa muncesti pana la ore tarzii din noapte si mai stiu ca pentru mine nu exista expresia “nu se poate”.

Simt ca nu am dezamagit pe nimeni, iar acest lucru ma face sa cred ca oamenii au incredere in mine. Mai mult, insa foarte important, este ca lumea stie ca nu am nicio obligatie fata de cei care colaboreaza cu institutia Consiliului Judetean.

Sunt un salajean ce provine din randul salajenilor, astfel ca stiu foarte bine nevoile judetului si, in special, ale oamenilor.

In fine, imi doresc din tot sufletul ca cei trei copii ai mei sa nu plece de aici, din lipsa de perspective. Vreau ca ei, dar si ceilalti copii din Salaj, sa ramana aici, acasa. Pentru a atinge toate aceste deziderate, este nevoie de o altfel de gandire la conducerea judetului. Si nu in ultimul rand vreau sa demonstrez tuturor ca nu este vorba doar despre un simplu slogan de campanie si ca, intr-adevar, Salajul conteaza!

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus