Sălăjeanul Dacian Cioloş, numit prim – ministru al României

Sălăjeanul Dacian Cioloş, în vârstă de 46 de ani, este premierul desemnat de presedintele Klaus Iohannis să formeze un nou cabinet, dupa demisia executivului condus de Victor Ponta.
De profesie inginer agronom, Cioloş se bucură de imaginea unui tehnocrat de succes după ce în perioada 2010 – 2014 a fost comisar european pe Agricultură şi Dezvoltare Durabilă în cadrul cadrul Comisiei lui José Manuel Barroso, coordonând reforma Politicii Agricole Comune pentru 2014 – 2020. Acesta a absolvit Universitatea de Stiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj – Napoca, după care a urmat l’Ecole nationale superieure agronomique Montpellier, unde a cunoscut-o pe soţia sa, Valerie Villemin.
În urmă cu aproape o lună, Dacian Ciolos a primit titlul Profesor Honoris Causa din partea Universităţii de ŞtiinŢe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj – Napoca, al căruia absolvent este.
Dacian Cioloș s-a născut în 27 iulie 1969, în orașul Zalău. O parte a copilăriei a petrecut-o la Pericei, comuna din care este originară mama sa. După absolvirea în 1987 a studiilor medii la Liceul agroindustrial din Șimleul Silvaniei, specializarea Horticultură și Viticultură, a urmat cursurile Facultății de Horticultură din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj (1989-1994), obținând diploma de inginer horticultor.

Recomandari

Alte Articole