Viorel Stanca se viseaza presedintele PRM Salaj

Viorel Stanca, unul dintre cele mai controversate personaje publice din Salaj, a afirmat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca i s-a propus si, totodata, a acceptat functia de presedinte al PRM Salaj. Totodata, proaspatul peremist a adus acuze grave la adresa fostilor sai colegi din PDL Salaj.

 Lucian Bode, cuiul lui pepelea

Viorel Stanca a facut cunoscute ieri, in cadrul unei conferinte de presa, o serie dintre motivele care l-au determinat sa plece din PDL Salaj. “Dorind sa particip la Conventia Nationala pentru alegerea presedintelui la nivel national, presedintele PDL Salaj, Lucian Bode, si vicepresedintele Claudiu Barsan au facut tot posibilul sa nu fiu prezent acolo, si chiar au reusit sa ma opreasca. Cred ca acesta a fost momentul in care am hotarat ca voi parasi partidul”, a spus Viorel Stanca, care a adaugat ca au mai urmat si alte momente “penibile”, provocate de Lucian Bode, care a reusit sa inlature din Biroul Permanent Judetean al PDL, “prin tot felul de tertipuri si aranjamente jalnice”, o serie de oameni de valoare. “Bode isi exploateaza si santajeaza oamenii spre supunere totala, amenintandu-i tot timpul ca-i da afara din serviciu, prin retragerea sprijinului politic, exploatandu-i financiar spre limita penalului. Astfel, cei care il inconjoara si ii sunt supusi pana la umilinta sunt deconcentratii si aproape toti primarii, dar nu din sentimente bune, ci datorita presiunii care se exercita asupra lor”, acuza Viorel Stanca. Acesta mai face cunoscut ca, in PDL, atunci cand vine vorba despre un vot secret, “actiunea de vaccinare” se face la timp, in functie de doleantele lui Lucian Bode. “Si accesul la presa este restrictionat: nu ai voie sa vorbesti cu un ziarist pentru ca automat esti sanctionat, pana la excludere. Gheorghe Stanciu este un exemplu clar in acest sens”, a mai spus fostul democrat-liberal.

“Imi asum, cu acest prilej, dupa tradarea lui Andrei Todea (cu PNL-ul), si proasta alegere pe care am facut-o cand l-am propus pe acest Bode ca interimar. Acum, il cataloghez ca fiind «groparul PDL-ului». Toate aceste probleme m-au determinat sa-mi dau demisia din PDL Salaj, organizatie pe care nu o mai recunosc nici in comportament politic, dar nici pe actualii conducatori”, a mai adaugat Viorel Stanca.

 PDL, o mare dezamagire

“Salarii si pensii taiate, spitale inchise, medicamente necompensate, preturi mari la produsele alimentare, cel mai mare TVA din Europa, politici proaste pe termen scurt, mediu si lung, datorii ale statului roman care peste cateva luni vor depasi 100 de miliarde, dezastrul din scoli, profesori si medici prost platiti care pleaca cu sutele in strainatate, somajul la indici nemaiintalniti, mii de hectare de teren agricol care zac neexploatate, subventii care nu se mai dau, evaziune fiscala de miliarde de euro, autostrazi care nu se mai termina, drumuri nationale si judetene proaste, industrie pusa pe chituci si, nu in ultimul rand, fetele necajite ale oamenilor, sinucideri din cauza pierderii serviciului sau a datoriilor in banci si multe altele – aceasta este Romania condusa de PDL”, este de parere Viorel Stanca. Acesta a mai spus ca nu are niciun sentiment de frica fata de actualii oameni politici, nici de institutiile statului – atata timp cat respecta legile: “Astfel, nu pot sa accept ceea ce se intampla cutaramea, in aceste momente, si nici ce se intampla in PDL”.

 PRM nu face alergie la securisti

Cat despre viitorul sau politic, Viorel Stanca a marturisit ca, in urma unei intalniri avute cu Corneliu Vadim Tudior, a acceptat sa preia functia de presedinte al PRM Salaj: “Am acceptat aceasta functie pentru ca PRM ma accepta asa cum sunt, cu tot cu trecutul meu de… securist. Din aceasta dupa-amiaza (luni dupa-amiaza n.r.), voi prelua functia de presedinte al PRM Salaj. Ii astept la mine in organizatie pe toti nemultumitii din celelalte partide”. Viorel Stanca marturiseste ca este foarte probabil ca PRM Salaj sa faca o alianta cu USL Salaj, astfel incat, la viitoarele alegeri, peremistii salajeni nu vor avea vreun candidat propriu la functiile de presedinte al Consiliului Judetean si Primaria Zalau, acestia urmand sa-i sustina pe candidatii Uniunii. “Daca ii voi ajuta pe cei de la USL si voi obtine 2-3 consilieri judeteni, eu cred ca PRM Salaj poate spera la un fotoliu de vicepresedinte al Consiliului Judetean”, a incheiat Viorel Stanca, nu inainte de a sublinia ca fostii sai colegi, Andreea Vass si Andrei Todea, dirijati de Lucian Bode, “il sapa din greu” pe ministrul Economiei, Ion Ariton. Dar, asta este o cu totul alta poveste…

 Indignat si frustrat

Contactat, presedintele PDL Salaj, Lucian Bode, s-a aratat indignat de declaratiile facute de Viorel Stanca. “Nu comentez afirmatiile facute de unii indivizi pe la «Colt de rai» sau pe la alte colturi. Va asigur, insa, ca PDL Salaj functioneaza dupa norme si reguli clare, transparente, in concordanta cu legislatia in vigoare. Spre exemplu, ultimul act de reglementare a functionarii PDL, adoptat in sedinta Biroului Permanent National, in 4 octombrie 2011, in unanimitate de voturi, este Codul etic. Ei bine, acest document prevede, printre altele, faptul ca o persoana declarata de instanta ca a avut calitatea de lucrator sau colaborator al Securitatii, respectiv o persoana care a fost condamnata penal, indiferent de modul de executare a sentintei, nu poate avea calitatea de membru al PDL”, a conchis Lucian Bode.

Recomandari

Alte Articole