"Vasile Avram – Omul si opera", lucrare lansata la Zalau

O noua lucrare va fi lansata astazi, de la ora 16, la Sala de Lectura a Bibliotecii Judetene Salaj. Evenimentul se desfasoara in memoria scriitorului salajean Vasile Avram si este organizat de Consiliul Judetean Salaj, Biblioteca Judeteana Salaj, Directia Judeteana pentru Cultura Patrimoniul Cultural National Salaj si Centrul de Cultura si Arta al judetului Salaj. Volumul “Vasile Avram-Omul si opera” va fi prezentat de scriitori si oameni de cultura salajeni. Lucrarea a fost lansata vineri si la Baia Mare, unde a vazut lumina tiparului, anul acesta, la Editura Ethnologica. Cuvantul inainte a fost semnat de Mircea Ivanescu, iar prefata de Ioan Maris.

Cartea, profunda si complexa, este structurata pe capitole referitoare la personalitatea scriitorului evocat si la opera sa. Mai precis, capitolul “Omul Vasile Avram” include pareri ale unor critici din Salaj, din tara din strainatate. Totodata, lucrarea mai face referire si la opera literara si stiintifica a scriitorului omagiat si cuprinde interviuri ale acestuia publicate, pagini de corespondenta, ecouri ale creatiei sale in cultura mondiala, dedicatii de carte.

Luni, tot in acelasi cadru, va fi prezentata si revista de cultura si spiritualitate “Tabor”, anul V, nr.6, care este dedicata “In memoriam” Vasile Avram. Publicatia, editata de Mitropolia Clujului, Crisanei, Albei si Maramuresului, a fost lansata la Colocviile de la Nicula in data de 1 octombrie.

 

Recomandari

Alte Articole