USL se stinge incet, incet…

Daca maine ar avea loc alegeri parlamentare, Uniunea Social Liberala ar castiga majoritatea voturilor, arata un sondaj IMAS, publicat de presa centrala. Pe locul doi in preferintele electoratului, la o diferenta mare, se afla PDL.

Potrivit cercetarii realizate de IMAS, alianta dintre PSD si PNL era cotata cu 52 la suta in luna octombrie, desi inainte de formarea USL, cele doua partide aveau impreuna aproape 60 de procente.

PDL urmeaza la mare distanta, cu aproape 18 la suta din optiunile de vot. Sondajul mai arata ca peste pragul electoral ar mai trece Partidul Poporului, cotat cu peste 14 la suta, UDMR si Partidul Romania Mare.

In ceea ce priveste increderea in politicieni, liderul PNL, Crin Antonescu, se situeaza pe primul loc, cu peste 27 de procente. Il urmeaza presedintele PSD, Victor Ponta, si liberalul Teodor Melescanu.

Din tabara Puterii, cel mai bine vazut politician este Theodor Stolojan, el fiind preferat de aproape 10 la suta dintre cei care au raspuns chestionarului.

Sondajul IMAS a fost realizat in perioada 7-17 octombrie, pe un esantion de 1.021 si are o marja de eroare de +/-3 la suta.

In opinia presedintelui PDL Salaj, Lucian Bode, “Alianta Socialista” (PDL – n.r.) se apropie foarte repede de pragul psihologic de 50 la suta in preferintele electoratului.

“Explicatia este foarte simpla: singura lor oferta este «Jos Boc! Jos Basescu!»”, spune democrat-liberalul. Totodata, Lucian Bode marturiseste ca procentul obtinut de PDL in sondajul IMAS se apropie de realitate, in conditiile in care sondajele efectuate de democrat-liberali asaza partidul la putin peste 20 de procente din intentiile de vot ale populatiei. “«Europa de dreapta» castiga tot mai mult teren in fata politicilor asistentiale, promovate de stanga. Romania are un guvern de dreapta, iar la urmatoarele alegeri oamenii trebuie sa decida daca vor sa priveasca spre viitor, la modelul statului modern, sau spre trecut, la statul asistential care isi traieste ultimele clipe in lume”, a incheiat Lucian Bode.

Pe de alta parte, presedintele PSD Salaj, Tiberiu Marc, sustine ca USL va castiga viitoarele alegeri, indiferent de ceea ce fac sau spun reprezentantii actua­lei puteri. “USL va castiga alegerile din 2012, in ciuda tuturor atacurilor puterii. USL trebuie sa dovedeasca faptul ca este o alternativa la actuala putere, ca are solutii, ca are lideri puternici si poate coagula increderea romanilor intr-un val de simpatie ce se va transforma in voturile necesare castigarii alegerilor din 2012”, spune Tiberiu Marc.

Copresedintele USL Salaj a adaugat ca asa cum se intampla in cazul oricarei constructii politice noi, USL a fost perceputa ca o varianta la actuala coalitie de guvernare si, prin urmare, a fost investita cu o incredere ridicata, in apropierea procentului de 60 la suta. “Astfel, simtind amenintarea, puterea si-a fixat «tunurile» inca de la inceput pe USL, utilizand toate metodele pentru a distruge incercarea oamenilor intr-un viitor alt bloc politic”, a conchis Tiberiu Marc

Recomandari

Alte Articole