Tânăr din Zalău, aflat sub influența drogurilor, prins circulând cu 122 de km/h

Joi, 2 martie a.c., la ora 19.30, pe D.N.1 H, în localitatea sălăjeană Hereclean, polițiștii Serviciului Rutier au depistat în trafic un tânăr de 22 de ani, din municipiul Zalău, în timp ce conducea un autoturism, cu viteza de 122 de km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70 de km/h.

Totodată, în urma testării preliminare de drog, al cărei rezultat a fost pozitiv, există suspiciunea că tânărul ar fi consumat substanțe cu efect psihoactiv.

Conducătorului auto i-au fost fost prelevate probe biologice, în vedere stabilirii prezenței în organism a substanțelor cu efect psihoactiv.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub efectul substanţelor psihoactive.

În acest caz, conducătorul auto care a depășit limita legală de viteză cu peste 50 de km/h a fost sancționat contravențional cu 9-20 de puncte amendă și cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

Recomandari

Alte Articole