Sustinut de PDL Salaj: Dinu Iancu Salajanu candideaza pentru presedintia Consiliului Judetean

Unul dintre candidatii aparte care vor candida la presedintia Consiliului Judetean Salaj este, fara indoiala, cunoscutul cantaret de muzica populara, actualmente director al Casei de Cultura a Sindicatelor Zalau, Dinu Iancu Salajanu. Contactat, artistul marturiseste ca nu i-a fost usor sa ia decizia de a candida pentru functia amintita, insa motivatia pentru care va face acest pas este mult prea puternica. “Intr-adevar, am luat decizia sa candidez la presedintia Consiliului Judetean Salaj. Marturisesc, de asemenea, ca port discutii cu reprezentantii PDL Salaj, zilele acestea, in ceea ce priveste candidatura mea. Indiferent de culoarea politica sau de oamenii care ma vor sustine, voi candida din partea salajenilor, pentru salajeni. Mai stiu ca sunt si voi fi sustinut de oameni care pot si stiu sa dezvolte acest judet. Au trecut prea multi ani in care nu s-a facut nimic pentru Salaj. Ma uit cum in jurul nostru cresc Maramuresul, Bihorul, Bistrita Nasaud, Clujul sau Alba. La noi, acelasi praf, aceleasi gropi, aceeasi infrastructura veche, aceeasi delasare…”, spune Dinu Iancu Salajanu. Acesta este de parere ca, stand pe margine, lucrurile nu vor putea fi rezolvate niciodata, motiv pentru care a decis sa se implice mai mult decat a facut-o pana in prezent, pentru scoaterea Salajului de pe lista judetelor sarace din Romania. “Poate ca suna patetic, insa eu cred cu tarie in faptul ca Salajul nostru e inima Ardealului. Aceasta este credinta mea, pentru asta traiesc. Toti apropiatii mei pot sa confirme ca, peste tot unde am mers, am vorbit cu mare drag despre judetul meu. Va asigur ca o voi face in continuare. Cei care cred ca, stand pe margine, in timp, lucrurile se vor aseza de la sine, se insala. Am ajuns la concluzia ca nu aceasta este solutia. Ne plangem prea mult de mila, ca suntem saraci si neinsemnati. Sunt convins ca a venit vremea sa ne trezim”, a tinut sa sublinieze Dinu Iancu Salajanu.

In aceeasi ordine de idei, presedintele PDL Salaj, Lucian Bode, confirma faptul ca Dinu Iancu Salajanu va fi sustinut de catre democrat-liberali la presedintia Consiliului Judetean. “Va confirm faptul ca suntem in discutii foarte avansate cu Dinu Iancu Salajanu pentru a sustine candidatura sa la Consiliul Judetean Salaj. Dinu Iancu Salajanu, prin cariera si talentul sau, am putea spune fara sa gresim ca reprezinta sufletul Salajului, el fiind un ambasador desavarsit al locurilor noastre”, spune liderul PDL Salaj. Lucian Bode a adaugat ca Salajul are nevoie de un om care sa fie recunoscut si respectat, totodata, la Bucuresti, ca de altfel peste tot in tara,”un om care sa poata vorbi in numele comunitatii noastre”. “Avem nevoie de bani si de proiecte sa reconstruim Salajul si, implicit, comunitatile locale din judet. Nu mai putem accepta sa fim codasii tarii pentru simplul fapt ca administratorii judetului sunt impotenti si indiferenti, conducatori care de opt ani s-au inchis in birouri si isi vad de viata lor linistita. Va asigur ca Dinu Iancu Salajanu este mandru ca este salajean si va garantez, de asemenea, ca va lupta pentru ca bucata noastra de Ardeal sa-si recapete locul de cinste. Mesajul meu este clar: <>!”, a conchis Lucian Bode, dezvaluind, probabil, sloganul de campanie al candidatului sustinut de PDL Salaj.

Nascut in 2 iulie 1969, in comuna Balan, viitorul muzical al lui Dinu Iancu Salajanu a inceput cand fratele sau i-a cumparat un acordeon. Astfel, la varsta de 14 ani, Dinu Iacu Salajanu, a inceput sa cante. Sustine ca nu a avut un indrumator, ci pur si simplu i-a placut muzica, i-a placut sa cante, acesta fiind modul sau de a le oferi oamenilor dragostea sa.

Dinu Iancu Salajanu a urmat Conservatorul, sectia canto clasic, la Facultatea de Muzica a Universitatii din Oradea. In momentul de fata este director al Casei de Cultura a Sindicatelor Zalau. Artistul a cantat in colaborare cu Nicolae Furdui Iancu, al carui fin de casatorie si este. A sustinut concerte atat in Europa, cat si pe alte continente.

Recomandari

Alte Articole