Spitalul Judeţean din Zalău are o nouă trusă laparoscopică Reviewed by CD on . Pacienții Spitalului Județean de Urgență Zalău care optează pentru intervențiile laparoscopice pot beneficia, începând din această lună, de serviciile utilizări Pacienții Spitalului Județean de Urgență Zalău care optează pentru intervențiile laparoscopice pot beneficia, începând din această lună, de serviciile utilizări Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Spitalul Judeţean din Zalău are o nouă trusă laparoscopică

Spitalul Judeţean din Zalău are o nouă trusă laparoscopică

Spitalul Judeţean din Zalău are o nouă trusă laparoscopică

Pacienții Spitalului Județean de Urgență Zalău care optează pentru intervențiile laparoscopice pot beneficia, începând din această lună, de serviciile utilizării a încă unei truse instrumentar laparoscopic cu care a fost dotat blocul operator al spitalului. Potrivit informaţiilor primite de la biroul de presă al Consiliului Judeţean Sălaj, în subordinea căruia se află unitatea spitalicească, noul echipament continuă seria dotărilor de care se bucură diferite secții și compartimente ale Spitalului, în cadrul programului partenerial „Facem bine pentru a te face bine!”. Acesta este derulat în sprijinul pacienților de către TenarisSilcotub și Consiliul Județean. Astfel, noul echipament vine în întâmpinarea opțiunii pacienților pentru această metodă de intervenție (laparoscopic), precum și diversificării tipului de operații laparoscopice practicate la Spitalul Județean, constatându-se, de altfel, în ultima perioadă, o creștere a numărului unor astfel de intervenții chirurgicale în activitatea blocului operator.
Avantajele operațiilor laparoscopice constau în reducerea traumei fizice pentru pacient și o recuperare mai rapidă a acestuia, cu scăderea numărului de zile de spitalizare. În plus, prin completarea dotării cu echipament medical a blocului operator, grație achiziționării acestei truse instrumentar lapaoroscopic, se ameliorează și circuitul acestui tip de echipament între Blocul Operator și Sterilizare atât în asigurarea conformă a timpilor proceselor de decontaminare (spălare, dezinfecție și sterilizare) cât și în eficientizarea activității medicilor chirurgi care pot, astfel, răspunde mai rapid nevoilor pacienților.
Cu o valoare de aproape 74.000 lei, acest proiect de dotare cu instrumentar laparoscopic a blocului operator din Spitalului Județean de Urgență Zalău se înscrie în seria inițiativelor sociale şi comunitare ale Consiliului Județean de îmbunătăţire a condiţiilor de îngrijire și asistență medicală pentru pacienți, realizate cu sprijinul TenarisSilcotub.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus