”Sper ca zalauanii sa ma voteze si astfel sa le pot demonstra ca se poate face mai mult pentru orasul lor”

– spune dl Zamfir Branduse, candidat la Primaria Municipiului Zalau –

Domnule Zamfir Branduse, sunteti candidatul Partidului Romania Mare pentru Primaria municipiului Zalau. Ce ne puteti spune in aceasta calitate?

Intai de toate, va pot spune ca am preluat partidul de putina vreme, impreuna cu Viorel Stanca si ne-am luptat amandoi mult sa reorganizam filiala locala, in asa fel incat sa ne putem prezenta onorabil la alegerile locale din iunie. Dar, cu eforturi considerabile, am reusit sa refacem organizatiile din teritoriu si pe cea municipala si am putut depune liste complete de consilieri locali in mai mult de jumatate din localitatile judetului. In unele comune avem si candidat la Primarie.

Candidez la Primaria municipiului Zalau pentru ca sunt vechi zalauan si cred ca cunosc foarte bine realitatile orasului. Stiu ce le lipseste zalauanilor si, tocmai de aceea, am incercat in programul meu electoral sa ma pliez pe nevoile lor. Nu va ascund ca am stat de vorba cu multi zalauani si ca programul meu electoral este urmarea acestor discutii.

Care este structura programului dv electoral?

Mi-am fixat trei categorii de obiective: imediate, pe termen mediu de 2 – 3 ani si pe termen lung, de 4 – 5 ani. Am considerat ca astfel ordonata, platforma mea cu propunerile pentru zalauani va fi mai coerenta.

Dati-ne cateva detalii!

Inainte de toate, voi propune imediat efectuarea unui audit la Primaria Zalau, pentru a afla cum s-au cheltuit banii publici in ultimii patru ani. Raportul va fi facut public. Apoi, in regim de urgenta, voi rezolva problema curateniei in oras astfel:

a) in timpul zilelor calduroase se vor stropi strazile orasului de cate ori va fi nevoie.

b) voi urmari cu atentie, ca pe timpul noptii, curatenia strazilor sa se faca responsabil, iar materialele rezultate sa fie transportate la rampa de gunoi.

c) voi urmari ca lucrarile de deratizare si dezinsectie sa fie facute in timpul optim efectuarii acestora si de cate ori este necesar.

d) voi dispune ca lucrarile de intretinere si reparatii ale strazilor sa se faca preponderent pe timpul noptii, pentru a evita blocajele si disconfortul in trafic, in timpul zilei.

e) voi urmari ca lucrarile de asfaltare si reparatii ale strazilor, trotuarelor, parcarilor, sa fie facute cu simt de raspundere si de buna calitate.

Un alt obiectiv este legat de transportul la nivel de municipiu. Pentru asigurarea unui transport public de calatori civilizat si confortabil, voi dispune factorilor responsabili optimizarea traseelor si programelor de circulatie a mijloacelor de transport public. Avand in vedere ca Societatea de Transport Public “TRANSURBIS”, este subventionata cu o mare suma de bani de la bugetul municipiului Zalau, voi initia un studiu pentru a vedea ce implicatii bugetare ar avea ACORDAREA TRANSPORTULUI GRATUIT PENTRU TOTI CETATENII MUNICIPIULUI ZALAU. Se va organiza o dezbatere publica pe aceasta problema.

Apoi, impreuna cu factorii responsabili si conducerea societatii “AVE”, vom rezolva problema deseurilor menajere din oras, in sensul de a asigura alte tipuri de containere care sa fie inchise, pentru ca diferite persoane sa nu mai aiba acces la acestea. In acest sens, politistii comunitari vor lua masuri impotriva celor care cauta in containere si imprastie gunoiul, facand mizerie si creand disconfort cetatenilor.

In fine, voi initia discutii cu cetatenii care folosesc parcarile de pe strazile cu sens unic din oras. Parcarile vor fi reamenajate pentru a preveni orice evenimente (lovirea autovehiculelor sau interventia pompierilor in caz de incendiu, explozie etc). Voi dezvolta spatiile verzi si spatiile de joaca pentru copii. Toate unitatile de invatamant vor avea tot sprijinul meu pentru ca procesul educativ sa se desfasoare in cele mai bune conditii.

Dar pe termen lung, ce va propuneti?

Intai de toate, cred ca zalauanii au nevoie de extinderea infrastructurii in cartierele limitrofe orasului. Ma gandesc aici la:

a) alimentarea cu apa

b) canalizare

c) modernizare strazi

d) iluminat public

Apoi, voi propune construirea de locuinte pentru tineri (blocuri ANL) si locuinte sociale si identificarea unor resurse financiare si atragerea de FONDURI EUROPENE PENTRU ANVELOPAREA BLOCURILOR DIN ORAS – FARA COSTURI PENTRU CETATENII ZALAULUI. Voi demara discutii cu specialistii si voi organiza dezbateri publice in vederea realizarii unui vechi proiect abandonat si anume: CONSTRUIREA UNOR LINII DE TROLEIBUZ pe traseele corespunzatoare acestui mijloc de transport public de calatori (Bradet – Gara, Gara – str. Crasnei, Gara – D-va Nord – Bradet). Daca acest proiect se va realiza, poluarea orasului nostru se va reduce considerabil, iar locuitorii Zalaului si nu numai, vor respira un aer mai curat.

Alte obiective pe care le voi propune comunitatii vor fi: sedintele Consiliului Local se vor desfasura in sala “Avram Iancu” in prezenta locuitorilor din orasul nostru; voi avea o transparenta totala in cheltuirea banilor publici; voi reduce la minimum posibil toate cheltuielile publice; unii primari au fost” FOARTE SCUMPI” pentru cetatenii Zalaului; Hala Agroindustriala se construieste cu un pret pe care il consider foarte mare si anume 1700 euro/mp!!!; voi organiza intalniri saptamanale cu dumneavoastra in cartierele in care locuiti, pentru a va afla problemele si pentru a le rezolva; la aceste intalniri vor participa si angajatii Primariei, specialisti in diferite domenii care va intereseaza; voi asigura ordinea in oras, siguranta si linistea dumneavoastra.

Ce transmiteti electoratului acum, in mijlocul campaniei electorale?

Sa voteze candidatii Partidului Romania Mare si sa demonstreze, astfel, ca sunt adevarati patrioti. Daca am fi avut la dispozitie inca 6 luni, sunt convins ca am fi realizat mult mai mult pentru a ne face cunoscuti si pentru a depune liste cu candidati PRM in toate localitatile judetului. Speram ca electoratul salajean sa aprecieze eforturile noastre de consolidare a partidului si sa adere la propunerile noastre. Sper ca zalauanii sa ma voteze si astfel sa le pot demonstra ca se poate face mai mult pentru orasul lor. Mizez pe patriotismul salajenilor si, in particular, al zalauanilor si imi pun sperantele in reusita PRM, vizibila intr-un scor cat mai bun.

VOTATI PRM! Prin votul dvs. faceti ca PRM Salaj sa ramana pe scena politica salajeana!

VOTATI PRM! PRM se opune in mod direct si clar revizionismului teritorial maghiar!

VOTAND PRM, faceti dovada fata de sufletul si constiinta dvs. ca sunteti patrioti si adevarati romani!

VOTAND PRM, onorati istoria luptelor poporului roman pentru independenta si libertate!

Recomandari

Alte Articole