Sofer beat, prins la la volanul unui microbuz cu elevi

Un bărbat in varstă de 32 de ani, din localitatea Biuşa, din Sălaj, este cercetat pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, după ce poliţiştii l-au găsit conducand un microbuz in care aflau se 15 persoane, majoritatea elevi, şi au constatat că, inainte de a se urca la volan consumase băuturi alcoolice.

Purtătorul de cuvant al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, Tincuţa Dumuţa, a declarat că S. Attilla a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul evidenţiind o imbibaţie alcoolică de 0,56 miligrame/litru alcool pur in aerul expirat. „In momentul in care a fost oprit de către poliţişti, in microbuz de aflau 15 persoane, majoritatea elevi. Şoferul este cercetat pentru conducerea pe drumurile publice a unui autoturism avand o imbibaţie alcoolică de peste 0,8 grame/litru de alcool pur in sange”, a declarat purtătorul de cuvant al IPJ Sălaj, Tincuţa Dumuţa.

Potrivit sursei citate, bărbatul deţine autorizaţie de transport persoane şi poate efectua servicii de transport persoane cu microbuzul proprietate personală, autovehiculul avand o capacitate de 15+1 locuri. Cand a fost oprit de poliţişti, bărbatul preluase cei 15 pasageri din faţa Grupului Şcolar „Gheorghe Pop de Băseşti” din Cehu Silvaniei şi urma să-i transporte pe traseul Cehu Silvaniei – Biuşa. Din totalul de pasageri, cei mai mulţi erau elevi, iar restul localnici din satul Biuşa, angajaţi la o firmă din Cehu Silvaniei.

Şoferul a fost condus de poliţişti la spital, pentru recoltarea de probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei in sange. In baza certificatului medico-legal, in cauză s-a intocmit dosar de cercetare penală. Conducătorului auto i-a fost reţinut permisul de conducere, pană la soluţionarea cauzei de către instanţa de judecată.

Inspectorul şcolar general din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, Ioan Abrudan, ne-a declarat că fapta bărbatului este extrem de gravă, mai ales că in microbuz se găseau minori. „Sunt convins că in acest caz autorităţile in drept vor lua măsurile care se impun. Primăriile sunt cele care trebuie să asigure transportul elevilor de la şi către şcoală. Acest microbuz nu era unul şcolar, dar gravitatea faptei rămane”, a spus inspectorul şcolar general din cadrul ISJ Sălaj.

Primarul comunei Benesat (de care aparţine satul Biuşa, n.r.), Sorin Romocea, a declarat că in comună există un microbuz şcolar, primit de la Ministerul Educaţiei, prin intermediul ISJ Sălaj, care asigură transportul elevilor din localităţile Benesat, Aluniş şi Biuşa către unităţi de invăţămant din Cehu Silvaniei, dar care nu a avut probleme. Potrivit primarului Sorin Romocea, in ceea ce priveşte bărbatul din Biuşa, care a fost depistat beat la volanul microbuzului, acesta prestează independent servicii de transport persoane avand in acest sens autorizaţie de transport persoane obţinută de la Autoritatea Rutieră Romană Sălaj.

Recomandari

Alte Articole