SMURD Salaj, inaugurat in prezenta lui Raed Arafat

Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD) va primi unda verde si va fi operational in Salaj incepand de vineri. La inaugurarea lui vor fi prezenti la Zalau seful Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (ISU), Marcel Lucaciu, si subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, de altfel, cel care a pus bazele SMURD in Romania.

Incepand de vineri, salajenii vor beneficia de SMURD, Salajul urmand sa intre in randul celorlalte judete unde Serviciul respectiv este functional deja din anii precedenti. Inaugurarea va avea loc la sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) „Porolissum” Salaj, unde sunt asteptati subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, si seful Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (ISU), Marcel Lucaciu, ne-a declarat purtatorul de cuvant al ISU Salaj, Lucian Jacodi. De asemenea, la ceremonialul militar de inaugurare este posibil sa participe si ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas.

Potrivit sursei citate, pentru inceput, vor exista trei substatii SMURD, la Zalau, Ileanda si Nusfalau, iar apoi proiectul va fi extins si la Hida, Cehu Silvaniei si Jibou. Salajul va avea 62 de paramedici care vor asigura servicii medicale de urgenta cu sase din cele sapte ambulante primite prin Programul Operational Regional (trei) si de la Ministerul Sanatatii (patru). Cea de-a saptea ambulanta va fi pastrata ca rezerva in statia centrala din Zalau, pentru cazurile in care una din celelalte sase ar intra in revizie sau in reparatie.

Ca prim pas pentru infiintarea SMURD in Salaj, in luna septembrie, in prezenta subsecretarului de stat in MS, Raed Arafat, a fost inaugurat la Zalau dispeceratul unic 112 pentru SMURD, ISU si Serviciul de Ambulanta. De asemenea, in acelasi sens, 62 de angajati ISU au urmat cursuri de paramedici in vederea acordarii primului ajutor, pentru acestia fiind comandate si costumele speciale, specifice SMURD, de culoare rosie.

Recomandari

Alte Articole