Şimişna: Străzi ca la oraş, iar de la toamnă şcoală cu lift!

Comuna Şimişna este la ora actuală una dintre cele mai frumoase localităţi din judeţul Sălaj. În ultimele luni, pe  aproximativ 15 km de uliţe a început  pietruirea şi asfaltarea după ultimele standarde, urmand să fie puse si bordurile aferente. Tot proiectul este finanţat din fonduri europene, (măsura 322  – în valoare de 1.850.000 de euro).

Din aceşti bani se mai construieşte şi un pod peste valea din comună,  primul pilon fiind turnat deja.

Primarul Cristian Prodan este foarte mandru şi de faptul ca şcoala din localitate este reabilitată si modernizată prin programul POR REGIO, ce asigură fonduri de 8,5 miliarde de lei vechi pentru lucrări.

Pană in noiembrie vor fi refacute faţada şcolii, acoperişul, izolaţia termică şi instalaţia electrică, iar corpul B (scoala veche) va fi reabilitată in proporţie de 100%. De asemenea terenul se sport va fi asfaltat şi imprejmuit. In plus, fiecare sală de clasă va fi dotată cu un laptop si un proiector, pe care vor rulapentru elevi softuri educaţionale. Salile de curs vor fi dotate cu table inteligente, iar in şcoală va fi montat primul lift pentru persoane cu dizabilităţi.

 

 

Recomandari

Alte Articole