Cea mai pretențioasă cultură cu cele mai sensibile fructe, poate fi văzută în Cozla (VIDEO)

Aventura vieții pentru o familie  din Cozla. Au încercat imposibilul în ceea ce privește cultivarea pământului și au reușit o mare performanță. Nimeni nu ar fi crezut vreodată că în vârf de deal, în cele mai sterpe locuri, poți face plantații de elită cu rezultate extraordinare!

Și totuși, s-a putut! Familia EMBER nu este la prima ispravă de acest fel. Pământul moștenit în vârful dealului din Cozla a mai cunoscut transformări în rotația culturilor. Dacă la început au fost căoșunii iar mai apoi cireșii, acum este rândul zmeurului. Radu Ember este un foarte bun cunoscător în cultura pomilor și arbuștilor, iar rezultatele obținute în acest an l-au uimit chiar și pe el. În ciuda pământului slab de deal și a lipsei apei, aici zmeura a crescut peste așteptări iar fructele au luat un aspect gigantic în comparație cu zmeurul cultivat ocazional. Dacă planta este foarte pretențioasă la apă și căldură la fel este și fructul la cules.

”Trebuie să umbi cu ele ca și cu ouăle!” este vorba soției, Sabina Ember. Munca este continuă în plantație iar micile secrete au fost învățate și de către mezina familiei, Patricia. Pentru că forța de muncă din zonă este tot mai puțină iar culesul zmeurelor trebuie făcut zilnic, cei trei membri ai familiei EMBER muncesc zi lumină la culesul boabelor roșii.

Recomandari

Alte Articole