Schimb de experienta pentru bibliotecari din opt judete

Schimb de experienta pentru bibliotecari din opt judete

Bibliotecari din opt judete participa, la Zalau, la un program educational. Din informatiile furnizate de directorul Bibliotecii Judetene Salaj, Florica Pop, in perioada 19-21 septembrie, la Centrul de Formare al Bibliotecii Judetene Salaj, se desfasoara schimbul de experienta si Cursul de Marketing Educational pentru bibliotecari de la biblioteci judetene din tara. La aceasta activitate iau parte bibliotecari din judetele: Arges, Brasov, Cluj, Covasna, Gorj, Mures, Valcea si Salaj.

“Aceasta intalnire face parte dintr-un Program educational care cuprinde formarea profesionala in mai multe domenii. Pana in prezent a avut loc pregatirea bibliotecarilor in domeniul folosirii protocoalelor de retea pentru explicarea nivelurilor de comunicare din retelele de date, proiectarea, calcularea si aplicarea unor masti de subretea si adrese de retea, configurari de baza. Acestia au participat si la un curs practic de grafica, fotografie, web-design si grafica digitala”, a precizat reprezentantul BJ Salaj.

Pregatirile profesionale organizate la Zalau sunt gratuite pentru bibliotecari, prin Contractul de Colaborare incheiat de Biblioteca Judeteana Salaj cu Asociatia “Credis Academy” din Bucuresti. Pana la aceasta data opt biblioteci judetene au fost acceptate in programul “Credis in biblioteci”. La finalizarea cursurilor, bibliotecarii instruiti vor putea oferi, la randul lor, pregatire in domeniile amintite, solicitantilor, pe baza programarilor.

Pe de alta parte, maine, de la ora 16.30 va avea loc premierea participantilor la “Maratonul Lecturii”, desfasurat pe toata perioada vacantei de vara. Din cele aflate de la Florica Pop, concurentii vor fi impartiti pe grupe de varsta, vor intocmi o lista a cartilor citite, sau a lecturilor la care au participat, iar juriul va alege o anumita carte ce va fi recomandata celor prezenti. Totodata, va fi prezentata si o expozitie cu cele mai citite carti in aceasta vacanta.

Recomandari

Alte Articole