Sărbători cu evenimente pentru pompierii sălăjeni

Inundaţii în Jibou, incendiu în Zalău şi accident rutier pe Drumul european 81. Sunt câteva dintre evenimentele care au pus pompierii pe jar în sărbătorile de Rusalii.

În urma precipitaţiilor bogate din data de 22.06.2013 s-au înregistrat mai multe inundaţii în Jibou la care a fost nevoie de intervenţia pompierilor militari de la secţia Jibou. Prima intervenţie a fost pe strada Traian unde pompierii au intervenit cu o motopompă transportabilă pentru a scoate apa din beciul unui imobil. Centrul de plasament al copilului de pe strada Parcului din Jibou a fost afectat intervenindu-se pentru a scoate apa din subsol şi de la căile de acces către bucătărie şi magazii, alte două subsoluri ale unor imobile fiind afectate pe strada Stejarilor şi un alt beci al unui imobil de pe strada Cloşca.
În data de 24.06.2013, Detaşamentul de pompieri a fost solicitat să intervină pentru a stinge un incendiu izbucnit la o pubelă de gunoi de pe strada olarilor din Zalău, cauza probabilă fiind aruncarea unei ţigări aprinse de către o persoană necunoscută.
Detaşamentul Zalău a intervenit la aceeaşi dată pentru a degaja elemente de construcţie (tencuială) de pe faţada unui imobil de pe Bvd. Mihai Viteazul (bloc IJGCL) care erau desprinse şi puneau în pericol trecătorii din zonă.
La ora 18.52, Detaşamentul de pompieri Zalău a fost solicitat pentru a debloca uşa unui apartament dintr-un imobil de pe strada Simion Bărnuţiu. Pompierii au intervenit pe exterior cu scara şi au pătruns în apartament unde au găsit un bărbat de 67 de ani decedat.
Ieri noapte, în jurul orelor 23.46 pompierii zălăuani au fost solicitaţi pentru a sabla carosabilul de ulei şi motorină pe drumul E 81 km 75 în urma unui accident rutier.

Recomandari

Alte Articole