Salvatorii sălăjeni au intervenit în weekend la aproape 50 de evenimente

În intervalul 03-05.06.2022, misiunile acestora au vizat 49 de intervenții, care au cuprins cazuri S.M.U.R.D., evenimente rutiere, incendii și alte tipuri de intervenții pentru protecția populației.
Persoană mușcată de un șarpe în localitatea Ileanda
Duminică, în jurul prânzului, la dispeceratul ISU-Ambulanță a fost primit un apel prin numărul de urgență 112, care anunța faptul că o persoană de sex masculin care se afla în propria-i gospodărie (în localitatea Ileanda), fost mușcată de un șarpe. La locul indicat s-a deplasat imediat un echipaj SMURD care a constatat cele anunțate și a intervenit de îndată pentru acordarea primului ajutor calificat. Deoarece omul a apucat să prindă șarpele și exista posibilitatea ca acesta să fie veninos, a fost solicitat elicopterul SMURD de la POA Jibou care a preluat pacientul de pe stadionul din localitate, și l-a transportat pentru transfer la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Zalău, pentru acordarea unui tratament specific în astfel de cazuri.
Eveniment rutier pe raza localității Jibou
Duminică după masă, pompierii jibouani au fost solicitați să intervină la nou eveniment rutier în care au fost implicate două autoturisme la ieșirea către Zalău a localității Jibou. În urma evenimentului au rezultat două persoane rănite dintre care doar una a necesitat transportul la spital, pompierii au asigurat măsurile PSI și au sablat carosabilul.

foto ISU Sălaj

Recomandari

Alte Articole