Salajul va avea ambulante SMURD

Cu toate ca autoritatile salajene si cele centrale anuntau inca din septembrie ca Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD) va fi infiintat in Salaj inainte de finalul anului in curs, planul de acasa nu se potriveste cu cel din targ. Mai exact, potrivit sefului Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta (ISU) „Porolissum” Salaj, Adrian Chichisan, SMUD va fi functional abia incepand din luna ianuarie, din cauza ca unele documente mai trebuie semnate, iar ambulantele prevazute in proiect trebuie acreditate la Directia de Sanatate Publica Salaj. „Sambata primim primele trei ambulante care vor fi trimise pe teren, sunt trei masini achizitionate prin Programul Operational Regional. Am comandat si costumele speciale, de culoare rosie, care vor fi purtate de paramedici, acum asteptam sa ne fie livrate. Sunt achizitionate prin Fundatia pentru SMURD”, a adaugat Adrian Chichisan.

Pe langa cele trei ambulante care vor sosi in Salaj sambata, SMURD va fi deservit in judetul nostru si de alte trei masini care vor veni de la Ministerul Sanatatii, care a alocat deja fonduri in acest sens.

Pentru inceput, vor exista trei substatii SMURD, la Zalau, Ileanda si Nusfalau, iar apoi proiectul va fi extins in alte trei locatii.Ca pas pregatitor pentru infiintarea SMURD, in septembrie in Salaj a fost inaugurat dispeceratul unic 112 pentru SMURD, ISU si Serviciul de Ambulanta, aici fiind preluate toate apelurile privind situatii de urgenta.

Recomandari

Alte Articole