Salajul este campionul bibliotecilor modernizate

Toate bibliotecile publice din judet sunt incluse, la aceasta data, in programul de modernizare, “Biblionet”, derulat de Biblioteca Judeteana Salaj. Prin acest proiect se asigura tuturor categoriilor de utilizatori accesul gratuit la informatie. Din cele aflate de la Florica Pop, directorul Bibliotecii Judetene, Salajul este primul judet din tara care a reusit sa cuprinda toate bibliotecile publice in proiecte de modernizare.

Biblionet este un program de cinci ani care are ca scop principal facilitarea accesului gratuit la informatie, prin dezvoltarea unui sistem de biblioteci publice moderne. Prin cursurile de instruire si tehnologia furnizata: calculatoare, softurile aferente si echipamente periferice, acest program va ajuta bibliotecile si bibliotecarii sa asigure servicii moderne in toate comunitatile locale.

“Valoarea proiectului, complexele sale beneficii pentru judetul nostru, precum si modul in care acesta a influentat viata comunitatii salajene, vor fi prezentate, in detaliu, in cadrul unui eveniment de amploare ce se va organiza la Zalau, cu participare internationala, in primavara anului 2012, dupa pregatirea si inaugurarea serviciilor moderne si la bibliotecile cuprinse in program in acest an”, a mentionat Florica Pop.

In urma cu mai mult de trei ani, la Zalau se inaugura primul Centru cu servicii moderne de informare pentru public din Romania, deschis in cadrul Filialei Pensionari a Bibliotecii Judetene Salaj. La aceasta data au fost incluse in program: cinci filiale ale Bibliotecii Judetene, Centrul de Formare al BJS, trei biblioteci orasenesti, 58 de biblioteci comunale.

Recomandari

Alte Articole