Salajul are de ieri un nou prefect in persoana lui Filonas Chis, fostul director al Casei Judetene de Pensii Salaj.

Acesta a preluat stafeta de la Vegh Alexandru, in baza Hotararii de Guvern aparuta in urma cu doua zile in Monitorul Oficial. Filonas Chis se va instala, cu surle si trambite, in fotoliul de prefect zilele urmatoare, cand este asteptat la Zalau un reprezentant al Guvernului, la festivitatea de inscaunare. Cu acel prilej, fostul director al CJP Salaj va depune juramantul in noua sa calitate, de reprezentant in teritoriu al Guvernului.

Ieri, la sediul Prefecturii Salaj a avut loc predarea si primirea stafetei intre Vegh Alexandru si Filonas Chis, dupa care noul sef al institutiei a efectuat o vizita a noilor sai colegi, a avut o intalnire de lucru cu sefii de institutii deconcentrate si a preluat conducerea operativa a Prefecturii Salaj.

Reiteram faptul ca Vegh Alexandru a fost subprefect al Salajului in perioada ianuarie 2005-martie 2009, dupa care a fost inspector guvernamental pana in ianuarie 2010. Din 8 inauarie 2010 si pana in 11 mai 2012 a fost prefect al Salajului, urmand ca acesta sa preia din nou atributiile de inspector guvernamental. Vegh Alexandru a fost de parere ca intre actiunile si misiunile pe care le-a avut pe perioada cat a fost prefect, “cea mai dificila a fost cea primita in vara lui 2010 cand s-a facut reorganizarea institutiei”. Totodata, acesta s-a implicat in buna gestionare a perioadei cand Salajul a suferit de pe urma inundatiilor din vara lui 2010 si a reprezentat un factor de echilibru in rezolvarea problemelor iscate la Bocsa intre credinciosii ortodocsi si cei greco-catolici.

 Noul prefect, increzator in fortele sale

Filonas Chis, cel care a preluat oficial conducerea Prefecturii Salaj, a fost de parere, ieri, dupa instalare, ca experienta sa poate contribui la buna gestionare a problemelor ce vor aparea pe agenda publica. “Sunt animat de cele mai bune ganduri, vreau sa fac performanta in activitatea acestei institutii. Sper sa gestionez bine alegerile locale si cele generale, sa ma implic, in consonanta cu programul de guvernare, in respectarea legilor, absorbtia fondurilor europene, solutionarea problemelor din economie, agricultura, sanatate, cultura, invatamant, siguranta publica. Voi avea foarte putin timp de reflectie, dar sper ca experienta acumulata in ultimii ani, sa ma ajute la solutionarea probemelor cetatenilor si cele care vor aparea pe agenda publica”. Reiteram faptul ca Filonas Chis este economist si sociolog, a absolvit studii post universitare in sociologie, precum si cele de masterat in Managementul Institutiilor Publice. A fost deputat PSD in perioada 2004-2008 si este inalt functionar public. Din anul 2001 si pana acum a fost director al Casei Judetene de Pensii Salaj (cu o intrerupere pe perioada cat a fost parlamentar, precum si cat a durat actiunea in instanta pentru postul de director), iar anterior acestei functii s-a aflat la carma Directiei Muncii Salaj. In locul lui Filonas Chis la sefia CJP s-a avansat alternativa numirii unuia dintre cei doi directori pe perioada interimara, sau transferul dintr-o alta institutie a unei persoane cu functie publica.

Recomandari

Alte Articole