Salajenii se pregatesc de Revelion

Marea majoritate a salajenilor care nu au ales sa petreaca noaptea dintre ani la localuri sau in statiunile montane pot opta pentru a sarbatori Revelionul, afara, la focul de artificii.

Moda de a bea sampania si a admira ploaia de artificii in centrul localitatii, a fost importata in ultimii ani din Occident si are multi adepti si in Salaj. In pofida crizei, cea mai mare parte a autoritatilor orasenesti si comunale sustin din bugetele locale astfel de manifestari.

Autoritatile municipale s-au rezumat la prezentarea unui spectacol de artificii, de zece minute, in zona centrala pentru care s-au alocat 6.200 de lei. Locuitorii din Cehu Silvaniei vor avea si ei parte de artificii la miezul noptii, timp de zece minute, in Parcul Central, distractie pentru care s-au prevazut 4.000 de lei din fondurile locale. La Jibou, pentru spectacolul de artificii, care va dura tot zece minute se cheltuiesc doar 38 de milioane de lei, in schimb, la Simleu Silvaniei ploaia de lumini colorate o va intrece valoric pe cea de la Zalau. Din cele aflate de la Septimiu Turcas, prim-edilul orasului de sub Magura, focul de artificii va degreva bugetul local de suma de 6.500 de lei, la care se adauga peste 1.000 de lei pentru cele 84 de sticle de sampanie. Simleuanii care se vor afla la cumpana dintre ani in parcarea mare din centrul urbei vor fi serviti cu un pahar de sampanie si vor fi felicitati de primar, care va folosi acest prilej pentru a transmite traditionala urare de “La multi ani!” cetatenilor, gest la care se vor alatura si elevi de la Clubul Copiilor.

Administratia din Crasna a pregatit pentru locuitorii comunei un spectacol de artificii de 6-7 minute, al carui cost a fost sponsorizat. Artificiile de la miezul noptii vor precede recitalul fanfarei Bisericii Baptiste din Crasna. Prim-edilul Pop Emeric va transmite crasnenilor mesajul sau iar apoi vor fi aprinse torte si vor fi deschise sticlele de sampanie.

Nici autoritatile de la Hida nu au renuntat la artificii, care de ani buni atrag in centrul localitatii mii de salajeni (parinti cu copii), din Zimbor, Sanmihaiu Almasului, Dragu, Chendrea si Balan.

Pentru majoritatea locuitorilor din Sarmasag petrecerea Revelionului nu ar trebui sa reprezinte un semn de intrebare, deoarece autoritatile locale pun la dispozitia celor interesati Caminul Cultural din localitate. Cei care nu doresc sa intampine Noul An acasa, isi vor aduce aici mancarea si bautura si vor petrece cu formatia de muzica Royal. Artificiile vor dura 20 de minute, costul acestei distractii se ridica la valoarea de 4.000 de lei din bugetul local. Spectacolul de lumini va putea fi observat nu doar de locuitorii tuturor satelor apartinatoare, ci si de zalauani, deoarece artificiile vor fi lansate din zona cea mai inalta, de deasupra morii.

Si la Nusfalau, timp de zece minute vor fi lansate artificii, pentru care administratia locala a prevazut un fond de 4.000 de lei.

Nu toate administratiile locale au bani de artificii. Bunaoara, astfel de spectacole nu vor fi organizate nici la Surduc, nici la Buciumi, Marca sau Ileanda, pentru ca “e criza si nu ne permitem sa dam bani in stele”, dupa cum a spus primarul de la Ileanda, Petru Satmari.

Recomandari

Alte Articole