Resfințirea bisericii ortodoxe din Șasa, după aproape o sută de ani! (Galerie FOTO) Reviewed by CD on . Mare sărbătoare şi sute de credincioşi adunaţi la bucuria resfinţirii bisericii ortodoxe din sat. Deşi numărul oamenilor a scăzut de patru ori de la prima sfinţ Mare sărbătoare şi sute de credincioşi adunaţi la bucuria resfinţirii bisericii ortodoxe din sat. Deşi numărul oamenilor a scăzut de patru ori de la prima sfinţ Rating:
Ești aici: Acasă » Eveniment»Resfințirea bisericii ortodoxe din Șasa, după aproape o sută de ani! (Galerie FOTO)

Resfințirea bisericii ortodoxe din Șasa, după aproape o sută de ani! (Galerie FOTO)

Resfințirea bisericii ortodoxe din Șasa, după aproape o sută de ani! (Galerie FOTO)

Mare sărbătoare şi sute de credincioşi adunaţi la bucuria resfinţirii bisericii ortodoxe din sat. Deşi numărul oamenilor a scăzut de patru ori de la prima sfinţire, tradiţia ortodoxă a rămas nestrămutată, iar urmaşii lor  au trăit să vadă cu ochii lor visul resfinţirii lăcaşului de rugăciune. La sărbătoare a fost prezent şi Episcopul Sălajului.

 

Duminică,7 iulie 2013, a fost zi de mare sărbătoare pentru locuitorii satului Șasa, comuna Ileanda. Aproape 250 de oameni s-au adunat la biserica ortodoxă din localitate cu ocazia resfințirii lăcașului sfânt. La eveniment au fost prezenți șapte preoți, trei diaconi, un protopop și episcopul Sălajului Petroniu. În urmă cu 5 ani a început recondiționarea clădirii, ce a constat în schimbarea geamurilor, învelirea bisericii și zugrăvirea acesteia. Din spusele primarului Satmari Petre Cornel, o parte din banii pentru această lucrare provin de la Primărie și Consiliul Local, iar alte sume provin de la săteni, unii dintre aceștia făcând și anumite donații (crucea de la intrarea în biserică, diferite obiecte de decor interior). În anul 1921, când satul avea 240 de locuitori, de aproape un secol, în Șasa nu a mai avut loc sfințirea bisericii. Astfel, în 2013, cele 60 de persoane care au mai rămas în sat au decis să invite fețe bisericești și reprezentanți ai autorității locale cu prilejul resfinţirii, pentru a le fi alături la cumpănă de sărbătoare . În afară de localnici la acest eveniment au participat fiii și fiicele acestora stabiliți la orașe, dar şi mulţi  prieteni și cunoștințe din satele învecinate. Dincolo de valoarea religioasă,  sărbătoarea resfinţirii bisericii a readus în satul natal pe toţi fiii satului  plecaţi din vatră, iar bucuria revederii a fost pe măsura evenimentului.

Mirela ONIGA

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus