Remat Zalau – tripla campioana nationala (VIDEO)

 Remat Zalau ramane campioana Romaniei la volei masculin, obtinand aseara, in Sala Sporturilor din Constanta al treilea titlu consecutiv. Dupa ce s-au impus in primele doua meciuri, desfasurate la Zalau, campioana Romaniei a mai avut nevoie de un singur meci pentru a castiga si in acest an campionatul Diviziei A1. Dupa un joc foarte bun prestat de voleibalistii pregatiti de Mariusz Sordyl si Ovidiu Macarie, Remat Zalau a reusit sa castige si primul meci de la Constanta, al treilea al finalei, pastrand astfel la Zalau, cel putin pentru inca un an, pretiosul trofeu. Formatia zalauana a avut nevoie de doar patru seturi pentru a pune punct finalei.

Cele doua finaliste merg cap la cap in debutul primului partial, dar Constanta reuseste sa se distanteze la trei puncte (8 – 5) pana la primul time-out. Diferenta devine de patru puncte la cel de-al doilea timp tehnic de odihna (16 – 12). Rematul se apropie 20 – 17, dupa care, campioana castiga cinci puncte consecutive pe serviciul lui Nagy, ducand scorul la 20 – 22. Constantenii nu au mai avut puterea sa revina pe final, Rematul impunandu-se cu 23 – 25.

Tomisul restabileste egalitatea la seturi, castigand cu 25 – 23 actul secund, dupa ce Rematul a condus cu 4 – 8 la primul time-out tehnic. Gazdele s-au distantat la patru puncte pe final, 21 – 17, dar Zalaul a avut puterea sa revina si sa egaleze scorul la 21. Nu a mai stiut gestiona la fel de bine finalul de set, Tomisul conducand, din nou, cu 23 – 21, iar in final cu 25 – 23.

Campioana revine la conducere, dupa ce se impune cu 24 – 26 in actul trei, pe care l-a dominat de la un capat la altul. Pe final de set, campioana a condus cu trei puncte, 21 – 24, dar Tomisul a revenit si a egalat la 24. Rematul a castigat insa ultimele doua mingi, impunandu-se astfel in prelungirile setului.

Inceputul setului patru i-a apartinut Rematului, care a condus cu 3 – 5 si 6 – 8 la primul time-out tehnic. Constantenii au revenit si au preluat conducerea, avand 16 – 15 la al doilea timp tehnic de odihna. Campionii au egalat la 16, dupa care au preluat din nou conducerea, distanandu-se tot mai mult pe finalul de set. Scorul a devenit 17 – 21, apoi 18 – 21, moment in care Mariusz Sordyl a solicitat timp de odihna. Voleibalistii Tomisului nu au mai avut puterea sa revina pe final, Remat Zalau castigand ultimul partial cu 21 – 25 si, totodata al treilea titlu consecutiv de campioana a Romaniei. Vom reveni cu alte detalii in editiile urmatoare.

Remat Zalau: Mihalcea, Massinatori, Nagy, Mozer, Terzis, Sarikeisoglou, Feher – libero. Au mai evoluat: Maries, Stoian, Laza. Antrenori: Mariusz Sordyl (principal), Ovidiu Macarie (secund).

Tomis Constanta: Maiyo, Bojovic, Everaldo, Lescov, Birau, Voinea, Ivanov libero. Au mai evoluat: Torcello, Began, Spanu, Dragos. Antrenori: Jorge Cannestracci (principal), Razvan Parpala (secund).

 

 

Recomandari

Alte Articole