Remat Zalau castiga, in premiera, Cupa Romaniei la volei

Finala Cupei României: Remat Zalău – Dinamo Bucureşti 3 – 1 (-19, 22, 21, 23)

Devenită pentru a treia oară consecutiv campioana României, Remat Zalău a câştigat în acest an tot ce se putea câştiga în campionatul naţional de volei masculin. După ce în ediţia trecută a Cupei României, Dinamo Bucureşti a eliminat în semifinale Remat Zalău, cele două echipe s-au întâlnit în acest an în finala competiţiei. Campioana Remat avea să trecă în prima semifinală cu un categoric 3 – 0 de Tomis Constanţa, în timp ce a doua semifinală a fost câştigată de Dinamo, care a învins în cinci seturi ambiţioasa formaţie SCMU Craiova. 

Finala a avut loc sâmbătă după-amiaza, în Sala Polivalentă din Piatra Neamţ, fiind nevoie de patru seturi pentru a se stabili câştigătoarea ediţiei din acesn an. O finală destul de disputată, cu multe răsturnări de scor, câştigată de Remat Zalău. Formaţia zălăuană a intrat, în premieră, în posesia acestui trofeu, după ce în sezonul trecut, Cupa României i-a revenit echipei Dinamo, înainte fiind câştigată de şase ori consecutiv de Tomis Constanţa.

Deşi a avut un blocaj bun în debutul meciului, conducând cu 8 – 7 la primul time-out tehnic, Rematul a comis câteva greşeli la mijlocul setului, care le-au permis dinamoviştilor să se distanţeze la 11 – 16 la al doilea timp tehnic de odihnă. La 18 – 23, Mariusz Sordyl a cerut al doilea timp de odihnă, dar Mozer şi compania tot nu au reuşit să revină în joc, pierzând cu 25 – 19 primul set.

Al doilea parţial a fost controlat de Remat. Formaţia zălăuană a avut avantaj minim la primul time-out tehnic, 8 – 7 şi avans de două puncte, 16 – 14 la al doilea. Zalăul s-a distanţat pe final la patru puncte, 20 – 16, dinamoviştii s-au apropiat la două puncte, 21 – 19 şi 23 – 21, dar blocajul bun i-a adus campioanei punctul cu numărul 24. S-a făcut 24 – 22, iar pe ultima minge, Todorovic a atins fileul la blocaj, Rematul câştigând parţialul cu 25 – 22.

Rematul s-a impus de o manieră mai categorică în setul trei, 25 – 20, după ce la primul time-out tehnic Dinamo a fost cea care s-a aflat în avantaj, 5 – 8. Formaţia zălăună a întors scorul în favoarea sa până la al doilea timp tehnic de odihnă, 16 – 14, iar până la final nu a mai putut fi egalată.

După ce s-a mersa cap la cap în debutul actului patru, Dinamo a avut avans minim, 7 – 8 la primul time-out tehnic. Diferenţa în favoarea echipei bucureştene se majorează la trei puncte, 11 – 14, dar Rematul revine foarte bine şi are avantaj de un punct la al doilea time-out tehnic, 16 – 15. Diferenţa devine la un moment dat de patru puncte, 20 – 16, dar Dinamo se apropie pe final la un punct, 23 – 22, moment în care noul selecţioner al României, Mariusz Sordyl, cere timp de odihnă. Blocajul reuşit de Mihalcea îi aduce Zalăului al 24-lea punct, dinamoviştii nu renunţă şi câştigă punctul cu numărul 23, însă Rematul închide jocul la mingea următoare, după ce Feher a scos foarte bine o minge din apropierea tribunei, câştigând astfel eventul în sezonul 2011 – 2012.

Medaliile şi trofeul i-au fost acordate Rematului de preşedintele Federaţiei Române de Volei, Gheorghe Vişan şi primarul oraşului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan. Dinamo Bucureşti a primit medaliile şi diplomele din partea vicepreşedintelui FRVolei, Liviu Ciupe, acţionarul echipei Remat Zalău. 

Remat Zalău: Mihalcea, Moter, Nagz, Terzis, Massinatori, Sarikeisoglou, Feher – libero. A mai evoluat: Stoian, Mărieş. Antrenori: Mariusz Sordyl (principal), Ovidiu Macarie (secund)

Dinamo Bucureşti: Mureşan, Todorovic, Şoloc, Despotovski, Crăciun, Usiljanin, Voicu – libero. Au mai evoluat: Olteanu, Roman. Antrenor: Daniel Rădulescu

Recomandari

Alte Articole