Raport de activitate, la un an din cel de-al treilea mandat, al primarului Zalăului Radu Căpîlnaşiu

Primarul Municipiului Zalău, Radu Căpîlnaşiu, a răspuns invitaţiei Centrului Raţiu pentru Democraţie şi a prezentat ieri, în sala de şedinţe a primăriei, un raport de activitate la un an de mandat, o paralelă între promisiunile din campania electorală şi realizări.

„Promisiunile mele s-au referit la continuarea proiectelor aflate în derulare şi la proiectele aflate în diferite etape în vederea demarării investiţiilor” a spus Radu Căpîlnaşiu, primarul Municipiului Zalău.
În prezentarea proiectelor s-a făcut referire la cele care acum sînt în derulare: „Modernizare corpuri de clădire la Colegiul Al. Papiu Ilarian”, „Complex agro-alimentar în zona centrală a Municipiului Zalău”, „Modernizare staţia de epurare”, „Sistem de management al traficului în Municipiul Zalău”, „Amenajare peisageră a parcului central municipal Zalău”, „Reabilitarea clădirii monument istoric – Clădirea Transilvania”, „Remodelarea spaţiului public din municipiul Zalău – consens între nevoile culturii urbane locale şi rigorile arhitecturii şi designului urban”, “Promovarea Festivalului Roman Zalău Porolissum”.
În categoria proiectelor finalizate în acest prim an din cel de-al treilea mandat de primar, Căpîlnaşiu a menţionat „Siguranţă publică în Municipiul Zalău prin sisteme de supraveghere amplasate în spaţii publice”. Acestora li se adaugă obiective de investiţii pentru care există documentaţie realizată şi unele au fost depuse în vederea obţinerii finanţării, fie prin programe europene, fie guvernamentale, dintre care au fost amintite „Centrul Cultural Scala”, „Piste pentru biciclişti în Municipiul Zalău”, „Reabilitare termică a blocurilor de locuinţe prin programul european”, „Pod peste şanţul de gardă din cart. D.va Nord” – cu documentaţia depusă în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, în vederea atribuirii contractului de lucrări.
Primarul Radu Căpîlnaşiu a expus câteva dintre principalele probleme identificate în municipiu, pentru care s-au găsit soluţii sau se încearcă identificarea unor surse de finanţare: reabilitarea sistemului de iluminat public, realizarea unor lacuri de retenţie în Meseş, pentru punerea în siguranţă a oraşului la inundaţii, rezolvarea problemei traficului greu, realizarea unui pod peste Valea Miţii, reabilitarea monumentelor din oraş, amenajarea de noi locuri de parcare, introducere în tubulaturi de protecţie subterane a reţelelor suspendate, de la cele de cablu până la cele de electricitate.
Promisiunile din campania electorală au putut fi verificate inclusiv pe materialele de campanie realizate în urmă cu un an şi, aşa cum a spus Iulia Georgescu, managerul proiectului „Votul tău, viitorul tău, contează!”, „ele au fost respectate în totalitate de primar”.
Întâlnirea de ieri face parte din seria activităţilor desfăşurate de Centrul Raţiu pentru Democraţie, împreună cu Centrul de Resurse pentru Participare Publică și Asociația Națională a Birourilor de Consiliere pentru Cetățeni şi urmăreşte susţinerea dialogului dintre cetăţeni şi candidaţi, şi, ulterior, dintre cetăţeni şi aleşii locali, cu privire la priorităţile comunităţii.

Recomandari

Alte Articole