Radu Cristescu, demis la doua zile dupa ce a fost numit in functia de consilier al ministrului Economiei

Fostul presedinte al Agentiei Domeniilor Statului, Radu Cristescu, s-a aflat pentru putin timp pe lista consilierilor ministrului Economiei, Lucian Bode. Numit vineri in functia de consilier, luni, Radu Cristescu a fost demis. Fara ca cineva sa motiveze, oficial, aceasta decizie, surse din cadrul Ministerului Economiei sustin ca Radu Cristescu a fost demis pentru a se elimina orice fel de vulnerabilitati legate de mandatul ministrului Lucian Bode.

In Guvernul Boc, Radu Cristescu a fost presedinte al Agentiei Domeniului Statului. Anul trecut insa, ministrul Agriculturii de la acea vreme, Valeriu Tabara, l-a destituit pe Cristescu in urma unui control, in urma caruia s-au descoperit grave nereguli comise in conducerea Agentiei si prejudicierea statului cu zeci de milioane de euro, prin favorizarea firmelor de familie sau personale ale unor oameni de afaceri precum Dan Voiculescu sau Stefan Poenaru.

In alta ordine de idei, din aceasta saptamana, noul consilier al lui Lucian Bode pe probleme de fonduri europene este salajeanul Felix Ardelean. Potrivit acelorasi surse din cadrul Ministerului Economiei, Felix Ardelean a fost detasat pe functia amintita de la Ministerul Dezvoltarii.

Recomandari

Alte Articole