Un scandal de proportii a lovit Primaria Bocsa, fiind implicate nume de prima mana din administratia locala si nu numai. Astfel, in timp ce primarul Ioan Barou, secretarul comunei, Elena Cighi, sotul acesteia, Cosmin Cighi – care este si directorul scolii din localitate, precum si fostul secretar al comunei, Flore Cighi (tatal lui Cosmin Cighi, n.r.) sunt cercetati penal pentru fals in declaratii, viceprimarul Demien Katalin a fost schimbat din functie.

Comuna Bocsa este zguduita din temelii de un scandal de proportii, in care sunt implicate numele tuturor celor din conducerea Primariei. In baza unei hotarari de Consiliu Local, din data de 2 decembrie 2011, viceprimarul Demien Katalin a fost schimbat din functie, proiectul de hotarare fiind initiat de consilierii PNL Cosmin Cighi, Vasile Popit, Vasile Catuna, Alin Muresan si Vasile Samsodan.

Motivarea acestei hotarari este tinuta, insa, la secret. Primarul comunei Bocsa, Ioan Barou, nu ne-a putut spune motivele care i-au determinat pe consilieri sa ia decizia de schimbare din functie a viceprimarului. „Nu pot sti de ce au luat aceasta hotarare. Este o hotarare a Consiliului Local, eu nu pot interveni in ea”, a declarat primarul.

Motivarea respectivei hotarari nu ajunsese ieri, la ora inchiderii editiei, nici la Prefectura Salaj. Prefectul Alexandru Vegh ne-a declarat ca a aflat despre schimbarea din functie a viceprimarului din Bocsa, dar nu stie motivele pe care le-au avut consilierii locali. „Deocamdata, nu ne-a parvenit motivarea, nu pot sa ma pronunt”, a spus prefectul.

Fostul viceprimar, Demien Katalin, ne-a declarat ca a fost schimbata „fara niciun motiv”, insa surse din cadrul Primariei Bocsa care doresc sa isi pastreze anonimatul, ne-au declarat ca intreaga poveste are legatura cu un dosar aflat pe rolul Judecatoriei Zalau, in care primarul Ioan Barou, secretarul comunei, Elena Cighi, sotul acesteia, Cosmin Cighi – care este si directorul scolii din localitate, precum si fostul secretar al comunei, Flore Cighi (tatal lui Cosmin Cighi, n.r.) sunt cercetati penal pentru fals in declaratii.

Totul incepe in 2008, cand secretarul comunei, Elena Cighi, si sotul acesteia, Cosmin Cighi – care este si directorul scolii din localitate, au vrut sa obtina o finantare de 15.000 de euro in vederea construirii unei case in baza OUG 51/2006. Ordonanta respectiva precizeaza ca beneficiarii fondurilor trebuie sa aiba sub 35 de ani si sa nu detina locuinta, astfel ca sotii Cighi au cerut administratiei locale din Bocsa doua autorizatii: una de demolare a unei case pe care o detineau in comuna, iar alta pentru ridicarea noii locuinte.

Ambele autorizatii le-au fost aprobate in 2008 de catre fostul viceprimar Demien Katalin, iar sotii Cighi au obtinut cei 15.000 de euro, numai ca, potrivit surselor citate, cei doi soti nu au demolat imobilul pentru care au cerut Primariei documentul cu pricina.

Abia cand organele de ancheta au intrat pe fir si s-au prezentat in comuna, in iulie 2008, pentru a vedea daca imobilul a fost demolat, sotii Cighi au trecut la „punerea la pamant” a casei.

Potrivit surselor citate, urmarea acestei povesti este dosarul aflat pe rolul Judecatoriei Zalau, in care sotii Cighi, Flore Cighi – tatal lui Cosmin Cighi si fost secretar al comunei, precum si primarul Ioan Barou sunt cercetati pentru fals in declaratii. Aceleasi surse au declarat ca legatura dintre acest caz si schimbarea din functie a viceprimarului Demien Katalin este faptul ca aceasta a pus la dispozitia organelor de cercetare anumite acte ale administratiei locale din Bocsa.

Recomandari

Alte Articole