Prefectul si subprefectul de de Salaj au fost schimbati Reviewed by CD on . Vegh Alexandru si Onorica Abrudanu au fost inlocuiti din functii, ieri dupa-amiaza, sustin surse din cadrul Guvernului Ponta. Daca pana la orele amiezii, potriv Vegh Alexandru si Onorica Abrudanu au fost inlocuiti din functii, ieri dupa-amiaza, sustin surse din cadrul Guvernului Ponta. Daca pana la orele amiezii, potriv Rating:
Ești aici: Acasă » Eveniment»Prefectul si subprefectul de de Salaj au fost schimbati

Prefectul si subprefectul de de Salaj au fost schimbati

Prefectul si subprefectul de de Salaj au fost schimbati

Vegh Alexandru si Onorica Abrudanu au fost inlocuiti din functii, ieri dupa-amiaza, sustin surse din cadrul Guvernului Ponta. Daca pana la orele amiezii, potrivit unei intelegeri intre liderii USL la nivel central, liberalii salajeni aveau convingerea ca postul de prefect le revine, nominalizandu-l pentru acest fotoliu pe Lucian Baican, pana la urma, siguranta acestora a fost facuta tandari de decizia noului premier. Intelegerea amintita prevedea ca intr-un judet in care unul dintre partidele PSD sau PNL detine functia de presedinte al Consiliului Judetean, in compensare, functia de prefect revine celuilalt partid. Iata ca, pana la urma, socoteala de acasa nu s-a potrivit cu cea din targ. In sedinta de guvern de ieri, Executivul condus de Victor Ponta a schimbat fostii sefi ai Prefecturii cu doua nominalizari surpriza…

De la Pensii si Primarie, la Prefectura

Nu putini salajeni au fost surprinsi sa afle, ieri dupa-amiaza, ca noul prefect de Salaj apartine PSD si, mai mult de atat, ca se numeste Filonas Chis. La fel de surprinzator este faptul ca propunerea liberalilor pentru functia amintita este Lucian Baican, un jurist fara cariera politica, ce profeseaza in cadrul Primariei Zalau.

Daca despre noul prefect, in speta Filonas Chis, stim ca pana ieri a fost directorul Casei de Pensii Salaj, membru cu vechime in PSD, fost deputat in mandatul 2004-2008, despre viitorul subprefect, Lucian Baican, putem spune ca este o nominalizare la care putini se asteptau, fie ei si liberali cu state vechi de plata in partid.

Consilier juridic in cadrul Primariei Zalau, Lucian Baican este, la doar 35 de ani, viitorul subprefect de Salaj.

Presedintele PNL Salaj, Radu Capilnasiu, ne marturiseste ca decizia pe care au luat-o liberalii salajeni este una absolut corecta, in conditiile in care Lucian Baican intruneste toate calitatile pentru un “transfer” la Prefectura. “Lucian Baican s-a remarcat in activitatea din cadrul Primariei Zalau, dand dovada de mult profesionalism in compartimentul juridic”, spune Capilnasiu, care a adaugat ca, mai presus de toate, Lucian Baican este o persoana care nu a facut politica nicio clipa in viata sa. Din declaratia sa de avere, postata pe site-ul Primariei Zalau in 19 mai 2011, Lucian Baican arata ca detine un apartament in Zalau, cu o suprafata de peste 63 de metri patrati, 20 de ari de teren in Aghires, bun achizionat in 2008 cu ajutorul unui credit in valoare de 23.500 de euro. Dupa cum ne marturiseste, nu are alte conturi in banci, in concluzie nici rezerve de care sa se atinga in caz de nevoie. Mai detine un autoturism vechi de 16 ani, de productie franceza, dar care inca mai face fata drumurilor noastre si pe care este gata sa-l schimbe cu Touareg-ul de la Prefectura.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus