Peste 350 de participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră, sancționați de polițiștii sălăjeni

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj au continuat acţiunile pe şoselele sălăjene, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă, a depășirilor neregulamentare, pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă legislația rutieră și, în general, a cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, la acest sfârșit de săptămână, au fost aplicate 355 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 91.815 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 24 de permise de conducere și nouă certificate de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 175 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 32 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, trei pentru depășiri neregulamentare, două au fost pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, două pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, una pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului, au fost sancționați opt pietoni și patru căruțași, patru sancțiuni au fost pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, iar 124 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

De asemenea, a fost aplicată o sancțiune contravențională privind nerespectarea prevederilor O.G. nr.37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora.

Recomandari

Alte Articole