USL si PRM, atacate de PDL Salaj

Septimiu Turcas si proiectele pentru Simleu

Septimiu Turcas, candidatul PDL Salaj pentru un nou mandat la conducerea Primariei Simleu Silvaniei, a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca la finalul mandatului 2008-2012 se poate uita, fara nicio rezerva, in ochii simleuanilor, avand certitudinea ca si-a facut datoria fata de fiecare locuitor a orasului. “La finalul celui de-al doilea mandat, daca privesc retrospectiv, pot afirma cu toata certitudinea si responsabilitatea mea de om, membru al colectivitatii simleuane, ca nu imi este rusine de drumul parcurs in fruntea urbei. Nu cred ca se poate imputa la ora actuala primarului Septimiu Turcas, ca a promis ceva si nu s-a tinut de cuvant. Desigur, am avut si proiecte de lunga durata, care au necesitat si inca necesita timp, poate si de aceea voi candida si la aceste alegeri, tocmai pentru a termina ceea ce am inceput. In viata m-am condus dupa niste principii mostenite din familie, potrivit carora este mai mult decat moral si etic, este obligatoriu sa duci pana la capat ceea ce ai inceput, sa termini orice actiune sau activitate”, a spus Septimiu Turcas.

Printre altele, Septimiu Turcas a aratat ca toate unitatile de invatamant din oras au trecut prin transformari majore, fara exceptie. “Daca in urma cu 2 ani exista exceptia, respectiv, Scoala <>, scoala la care nu existau utilitati, nu era reabilitata termic, fiind scoala la care nu s-a intervenit de o perioda lunga de timp, astazi si aceasta unitate <> este cucerita, scoala imbracand o haina noua din toate punctele de vedere”, a spus primarul.

Referindu-se la capitolul “sanatate”, Septimiu Turcas a subliniat ca, in acest domeniu, a fost nevoit sa ia o serie de decizii care, daca la un moment dat au parut a fi dureroase, intre timp s-au dovedit a fi sanatoase. “Consiliul Local a preluat in urma descentralizarii cele doua unitati – Spitalul Orasenesc si C.C.A.M Simleu. Pentru a avea o unitate medicala sanatoasa, am decis unificarea celor doua intr-o singura unitate – Spitalul Orasenesc <>. Au urmat lucrari de investitii majore, de aproximativ un milion de euro, privind atat reabilitarea si dotarea Ambulatoriului Spitalului – aproximativ 3 200.000 RON, cat si reabilitarea termica, retele de apa si canalizare, obiecte sanitare, acoperis, dotari etc., avand Ministerul Sanatatii ca finantator principal si partener, cu aproximativ 1 milion RON. Astazi, spitalul Orasenesc are o noua fata si cred ca dupa ce medicii rezidenti pe post se vor reintoarce in spital, vom avea si specialisti in toate domeniile. In urma demersurilor facute la Ministerul Sanatatii si a vizitelor efectuate de ministrul Cseke Attila si a secretarului de stat Raed Arafat in orasul nostru, am reusit sa obtinem finantarea reabilitarii Statiei de Salvare, care era intr-o situatie jalnica. Mai mult, incepand cu anul 2011 orasul beneficiaza si de interventiile rapide ale Smurdului”, a tinut sa arate edilul din Simleu.

Septimiu Turcas a mai punctat o serie de proiecte la capitolele infrastructura, cultura, social etc., dezvaluind totodata o parte dintre investitiie pe care Simleul le are in derulare sau intentioneaza sa le abordeze in viitorul apropiat. Toate aceste informatii le puteti gasi in “Raportul primarului orasului Simleu Silvaniei, Septimiu Turcas, pentru mandatul 2008-2012”, material publicat in editia de astazi a ziarului nostru.

Atac la softul BEJ?

Prezent la conferinta de presa, Lucian Bode, presedintele PDL Salaj, a facut cunoscut ca, asa cum anunta cu cateva zile inainte de data limita pentru depunerea candidaturilor, PDL Salaj va avea cei mai multi candidati la alegerile locale din iunie 2012. “Mi-am fundamentat informatia pe datele culese din teren, mai precis de la Birourile Permanente Locale ale PDL. Nu mica mi-a fost mirarea cand am citit Hotararea 30/09.05.2012 a Biroului Electoral Judetean, prin care in dreptul PDL Salaj erau trecuti 783 de candidati”, spune liderul PDL Salaj. Acesta a aratat ca, ulterior, democrat-liberalii salajeni au depus o contestatie, insa BEJ, printr-o alta Hotarare, a comunicat, fara nicio explicatie, ca PDL Salaj a inregistrat un numar de 898 de candidati, cu 115 candidati mai multi decat in precedenta hotarare. “Ma intreb, retoric ce-i drept, deocamdata, oare cu acelasi soft se pregateste actuala putere sa numere voturile si in noaptea de 10 spre 11 iunie? Daca raspunsul este pozitiv, atunci inteleg graba cu care Guvernul Ponta a schimbat prefectul si subrefectul de Salaj. Daca este vorba de neatentie, de incompetenta, atunci solicit public explicatii din partea BEJ sau BEC. Altfel, ajungem la o vorba din popor: <>, este de parere Lucian Bode.

USL, primarul din Lozna si purcelusii de la Parchet

“Auzeam in ultimele zile tot felul de <> de genul: primari corupti, primari amenintati de actuala putere, primari chemati sa dea cu subsemnatul la Parchet… Bineinteles, toti de la PDL. Nu am dat o prea mare importanta acestor carcoteli, dar ceea ce se intampla in ultimele zile, cu unii colegi de-ai mei, primari in functie, depaseste orice imaginatie. Se pare ca actuala putere este hotarata sa treaca de la vorbe la fapte, iar actiunile din perioada anilor 1990 sunt readuse in cotidianul salajean”, a mai aratat liderul PDL Salaj. Referindu-se la o situatie concreta, Lucian Bode a dat un singur exemplu, si anume cel al primarului din comuna Lozna, Augustin Sabou, care impreuna cu membrii familiei sale sunt invitati, regulat, la Parchetul de pe langa Tribunalul Salaj, pentru declaratii, si care, potrivit democrat-liberalului, sunt tinuti 10-15 ore sa astepte pe holurile institutiei. “De exemplu, ieri (marti, n.r.), primarul din Lozna a fost chestionat cu privire la faptul ca un individ a reclamat, printre altele, ca i-a dat primarului in urma cu ceva timp 2 purcei… Sigur, acolo situatia este mult mai complexa, acel individ (Coste Grigore, un latifundiar al locului ) reclamand printre altele nereguli privind fondul funciar al comunei Lozna, sponsorizari oferite de zilele comunei si multe alte <> chiar acum in plina campanie electorala. Imi exprim speranta ca aceste actiuni specifice unor vremuri de trista amintire nu au nicio legatura cu presiunile exercitate de liderii USL si PRM Salaj asupra primarului din Lozna, pentru ca acesta sa-si retraga candidatura deja depusa le BEC si inregistrata la Judecatoria Jibou, pentru a se inscrie in USL. Cei care au facut nopti albe pe la poarta primarului din Lozna, si au lins mac pe ulitele din sat, cred ca sunt foarte fericiti acum”, a conchis Lucian Bode, nu inainte de a sublinia ca, in cazul in care primarul din Lozna nu va fi lasat sa se ocupe de problemele comunei, va face public, de la tribuna Parlamentului, toate presiunile la care edilul este supus.

Recomandari

Alte Articole