Oana Lianu – intre cei mai talentati romani

Zalauanca Oana Lianu, supranumita “Printesa naiului”, a ajuns in finala celei de-a doua editii a emisiunii “Romanii au talent”, difuzata vineri seara in direct de postul de televiziune ProTv. Desi nu a castigat marele premiu, Oana Lianu a castigat, cu siguranta, nenumarati fani care sa-i aprecieze talentul ce merita recunoscut in toata tara, si nu numai.

Intrata pe scena, concurenta de 36 de ani a cantat la instrumentul care a consacrat-o, dar si la pian si s-a ajutat si de voce, fiind aplaudata in picioare de jurati si numita de Smiley “Femeia-orchestra”. Juriul nu a avut decat cuvinte de lauda la adresa naistei, Andi Moisescu spunand ca ii aduce aminte de talentul Ancai Parghel, in timp ce Andra si-a scos palaria in fata concurentei. “Numarul tau este unul de nivel international”, a spus si Mihai Petre. Oana Lianu a primit laudele afirmand ca-si doreste ca aceasta competitie sa reprezinte pentru ea “o rampa de lansare la nivel national”.

Talentul Oanei Lianu a propulsat-o in lumea celebritatii nu doar in tara ci si peste hotare, artista interpretand atat la nai cat si la alte instrumente sau vocal melodii clasice, folclorice sau evergreen-uri. Interpeta s-a nascut in Zalau, intr-o familie in care muzica era la ea acasa, tatal ei cantand intr-un ansamblu folcloric. De la 6 ani a luat lectii de pian, insa dupa inca 8 ani de studiu sperantele unei cariere de succes ca pianista s-au naruit, din cauza unui accident la un deget. Asa a invatat sa cante si la nai. Cu o cariera deja remarcabila ca instrumentista, Oana s-a specializat in Pedagogie Muzicala, iar in 1999 si-a urmat familia la Oradea, unde a devenit conferentiar la Facultatea de Muzica, publicand si doua carti de specialitate. A sustinut peste 500 de concerte si a primit premii si distinctii in zeci de festivaluri internationale de folclor din Europa, China si SUA. De-a lungul anilor, si-a perfectionat si vocea, iar mai nou a adoptat un nou stil: jazz-ul.

Marele castigator al finalei “Romanii au talent” este Cristian Gog, el castigand si marele premiu de 120.000 de euro, dupa ce a incantat juriul si publicul cu talentul sau de mentalist. Acesta s-a clasat pe primul loc dupa o finala incendiara in care toti cei 15 concurenti s-au prezentat admirabil, in urma voturilor publicului si dupa o lupta stransa. In marea finala a editiei a doua a emisiunii “Romanii au talent”, a prezentat un numar de magie, care a impresionat foarte mult juriul. In finala au luptat si Lil Motion, Vasile Godja, X-treme Brothers, Radu Ionescu, Alexe “Krem” Razvan, Aset Crew, Loredana si Cristian Fieraru, BarSession, Trio Zamfirescu, Gigel Frone si No Limit.

Invitatul special al serii a fost Razy Gogonea, romanul care a facut senzatie cu miscarile sale la “Britains Got Talent”. Andra a incantat si ea audienta de la “Romanii au talent” nu doar ca jurat, ci si ca invitat special al emisiunii. Gazdele show-ului au fost Pavel Bartos si Smiley.

Recomandari

Alte Articole