MRU, in mijlocul candidatilor PDL Salaj

Lansarea candidatilor PDL Salaj la functiile de primar, consilier local si judetean si presedinte al Consiliului Judetean a avut loc miercuri, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Zalau, in prezenta fostului premier Mihai Razvan Ungureanu, a deputatului Gabriel Berca, si a prim-vicepresedintelui Organizatiei de Femei a PDL, Andreea Paul Vass.

Rand pe rand, in aplauzele celor prezenti in sala, conducerea filialei judetene, candidatii si invitatii au tinut speech-uri, prezentandu-si programul si ideile pe care doresc sa le implemeneze in comunitatile salajene.

Pentru inceput, presedintele PDL Salaj, deputatul Lucian Bode, a amintit proiectele majore derulate in Salaj in ultimii patru ani si sumele de bani care au fost investite in judet: in total, peste 400 de milioane de euro „au intrat” in drumurile, scolile, caminele culturale, centrele After school si in agricultura salajenilor. „Prin Ministerul Agriculturii, au ajuns in Salaj peste 120 de milioane de euro, din care s-au facut, printre altele, 22 de centre de marketing turistic, centre After school si s-au reabilitat camine culturale. Prin Ministerul Transporturilor, sunt reabilitate DN 1H – Rastoci – Criseni si Hereclean – Nusfalau, peste 170 milioane de euro. Prin Ministerul Dezvoltarii Rurale, s-a reabilitat drumul Ciucea – Varsolt si drumul Romanasi – Creaca – Benesat, peste 4 milioane de euro, iar prin Ministerul Educatiei, Salajul a primit 60 de microbuze scolare si au fost reabilitate si modernizate zeci de scoli. Prin Ministerul Mediului, sunt noua proiecte in derulare, in valoare de 15 milioane de euro, asa ca se vede ca din punct de vedere investitional, Salajul conteaza”, a declarat Lucian Bode.

Candidatul PDL Salaj pentru sefia CJ, Dinu Iancu Salajanu, a declarat ca, pana la alegeri, va trebui sa convinga electoratul ca merita aplauze si din postura de om politic, nu doar ca artist. „De ce am ales PDL? Am ales sa intru in echipa in care cred, care s-a implicat in folosul cetatenilor. Si am ales sa ma implic acum pentru ca este momentul sa facem un pas inainte si sa schimbam fata acestui judet”, a declarat Dinu Iancu Salajanu.

Candidatul democrat-liberalilor pentru Primaria Zalau, inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar General Salaj, Ioan Abrudan, a declarat, in fata salii pline, ca salajenii trebuie sa ramana uniti, sa nu se rataceasca si sa nu isi risipeasca eforturile, pentru ca Zalaul are nevoie de o schimbare in folosul oamenilor.

Primarul orasului Simleu Silvaniei, Septimiu Turcas, care candideaza pentru un nou mandat, a declarat ca a obtinut fraiele administratiei locale de sub Magura cu opt ani in urma, cand avea doar 35 de ani, dar ca de atunci a reusit sa imbunatateasca vizibil viata localnicilor. Turcas a spus ca pentru un nou mandat il recomanda proiectele realizate deja, dar si cele pe care doreste sa le implementeze in continuare.

 Parteneriatul MRU – PDL continua

Prezent la Zalau, pentru lansarea candidatilor PDL Salaj la functiile de primar, consilier local si judetean si presedinte al Consiliului Judetean, si intrebat fiind daca va intra in PDL sau daca va candida pentru o functie in acest partid, fostul premier Mihai-Razvan Ungureanu a declarat ca parteneriatul lui cu PDL continua pentru ca au, deocamdata, acelasi drum si tel, ca ramane de vazut ce va fi in continuare si ca ultimul sau cuvant va fi peste ani. „Visul meu este sa existe o opozitie unita, care sa devina putere. Venim cu gandul ca am platit toti foarte greu pentru ca Romania sa nu se prabuseasca. Politica este unul din cele mai frumoase acte de patriotism fata de tara. In cele 90 de zile de guvernare, n-ati auzit din partea noastra promisiuni, nu ne-ati auzit oferindu-va ce nu putem da. Este asta o dovada de morala? Da!”, a declarat Mihai-Razvan Ungureanu.

 MRU la Zalau, din prietenie si solidaritate cu Bode

Ungureanu a declarat ca s-a aflat miercuri, la Zalau, pentru ca il leaga o mare prietenie de presedintele PDL Salaj, deputatul Lucian Bode (fost ministru al Economiei, n.r.), dar si pentru ca vrea sa plateasca o datorie de suflet fata de acesta, pentru ca i-a fost solidar in Guvernul Unguranu. „Il pot rasplati aratandu-i solidaritate in lupta cu raul. Nu e doar prietenie, e solidaritate, lucru care va face Romania noua, curata”, a declarat Ungureanu.

Intrebat fiind, cum comenteaza declaratia primului ministru Victor Ponta, cum ca Guvernul pe care il conduce este cel mai cinstit pe care l-a avut Romania, fostul premier Mihai-Razvan Ungureanu a declarat ca plagiatul este un furt si ca „o pata pe obrazul Executivului inseamna o pata pe obrazul fiecarui roman”, dar ca spera ca aceste lucruri sa nu defineasca imaginea unui Executiv care, indiferent de sustinerea politica, este al Romaniei. „Dati-mi voie sa nu comentez acest lucru, atata vreme cat eu, ca profesor universitar, nu am furat niciodata, pentru ca plagiatul este un furt. Imi pare rau ca aceste lucruri se intampla si sper ca ele sa nu defineasca imaginea unui Executiv care, indiferent de sustinerea politica, este al Romaniei. O pata pe obrazul Executivului inseamna o pata pe obrazul fiecarui roman. Ma mai gandesc la ceva: va veni vremea – poate curand, poate cu un pic de rabdare – cand iar vom fi nevoiti sa strangem cioburile. Ar fi pacat, pentru ca munca noastra este sa construim. Am spus atunci cu totii: suntem aici ca sa construim, nu ca sa peticim. Nu vreau sa strangem cioburile de pe urma celor care prapadesc Romania. In niciun fel”, a declarat Mihai-Razvan Ungureanu.

MRU: „Nu vreau sa vad Romania tranzactionata in piata, pe un pumn de arginti”

De asemenea, intrebat despre ce crede ca pune la cale noul Guvern, avand in vedere marirea salariilor si reducerea CAS (si de unde sunt bani pentru toate acestea, n.r.), fostul premier a declarat ca la predarea guvernarii, a prioritizat toate proiectele pe care Ministerele le aveau in portofoliu, eliminandu-le pe cele fara utilitate imediata. „Unul din lucrurile pe care le-am facut in primele zile cand am predat guvernarea a fost sa prioritizam toate proiectele pe care Ministerele mari, absorbante de fonduri europene sau de bani de la bugetul de stat, le aveau in portofoliu. Ceea ce reprezinta proiecte fara utilitate imediata si fara raspuns catre nevoile comunitatilor poate fi amanat. Am prioritizat, aceasta inseamna ca am sters acele proiecte care nu puteau fi duse la bun sfarsit si care, de fapt, trimiteau catre o utilizare gresita a fondurilor de care Guvernul dispunea. Am spus atunci, la fel cum au spus si ministrii, ca trebuie facut acum ceea ce se poate face repede, pe seama valorificarii optime a banului public sau a fondurilor europene. Din aceasta corectie (prioritizarea, n.r.), care a insemnat si economie, si in acelasi timp o reconstructie inteligenta si vizionara a bugetului, reusisem sa avem banii pentru tot ceea ce avea nevoie aceasta tara imediat. Si ne-am opus si presiunilor politice si acest lucru a fost iarasi evident. Sunt proiecte aproape de indeplinire pe masa actualului Cabinet si imi doresc ca acest Cabinet sa nu cedeze nici presiunilor politice care vin din interiorul partidelor care il sustin, sa fie vertical si sa reuseasca sa duca la bun sfarsit cea ce noi am inceput”,a declarat Ungureanu.

Fostul premier a spus ca nu isi doreste sa vada „Romania tranzactionata in piata, pe un pumn de arginti”, si nici „tradata pentru interese meschine”. „Timp de patru ani, PDL a facut eforturi foarte mari si sacrificii si mai mari, adica exact cea ce trebuie pentru ca Romania sa nu cada in deziluzie si sa nu isi piarda speranta. Cei care am primit mandatul in februarie am stiut de ce venim la guvernare: pentru ca aceasta tara sa isi regaseasca suflul. Va doresc sa va uitati in ochii celui pe care il veti vota si sa ii spuneti: <>”, a declarat fostul premier.

Lansarea candidatilor PDL Salaj la functiile de primar, consilier local si judetean si presedinte al Consiliului Judetean a avut loc la Casa de Cultura a Sindicatelor din Zalau, cu participarea a aproape 800 de oameni. Intalnirea cu zalauanii a fost prima dintr-o serie de intrevederi pe care Mihai-Razvan Ungureanu le va avea in mai multe judete, pe durata campaniei electorale, pentru a-si sustine colegii de cabinet, fostii ministri ai PDL.

Recomandari

Alte Articole