Monarhia, subiect dezbatut la Zalau

Fapte, traditii si istorii legate de monarhie vor fi dezbatute vineri, de la ora 13, la Zalau. Evenimentul va avea loc in Sala de lectura a Bibliotecii Judetene Salaj si va fi organizat de Consiliul Judetean Salaj, Biblioteca Judeteana Salaj, Muzeul Judetean de Istorie si Arta din Zalau, Alianta Nationala pentru Regatul Romaniei, Fundatia Corneliu Coposu Filiala Salaj. In acelasi spatiu, vor fi expuse carti referitoare la monarhia din Romania.

Tema dezbaterilor, asa cum am aflat de la Florica Pop, directorul Bibliotecii Judetene Salaj, vizeaza “Monarhia in Romania -Actele si faptele Majestatii Sale, Regele Mihai I al Romaniei”, despre care vor vorbi profesori si istorici salajeni.

Vor fi prezentate lucrarile: “Monarhia in fapte”, de catre cercetator stiintific dr. Elena Musca, din cadrul Muzeului de Istorie si Arta din Zala; “Familia Regala in Romania de la Carol I la Regele Mihai” de catre dr. Marin Pop, cercetator stiintific in cadrul MJIA; “Alianta Nationala pentru Regatul Romaniei-scop si obiective” de catre prof. Liviu Sabau si “Traditia monarhica in istoria romanilor”, de prof. Ioan Ciocian.

Actiunea este prilejuita de implinirea, in 25 octombrie, a 90 de ani de viata a Regelui Mihai si este destinata tuturor celor interesati, indiferent de varsta sau profesie, profesorilor, elevilor, cititorilor bibliotecii si pensionarilor.

Recomandari

Alte Articole