Militarii salajeni iau cu asalt Afganistanul!

O echipa operationala de consiliere si legatura tip batalion, din cadrul Regimentului de Artilerie Simleu Silvaniei, va pleca, saptamana viitoare, intr-o misiune de sase luni in Afganistan, unde va participa la instruirea militarilor Armatei Nationale Afgane. Vineri, la ceremonialul militar organizat in vederea plecarii, au luat parte si familiile care raman acasa.
Inca o data in acest an, o echipa de militari din Salaj pleaca in Afganistan, intr-o misiune de sase luni in Teatrul de Operatiuni Afgan. Pentru cei aproximativ 30 de militari care se vor reintoarce acasa abia in martie 2012 a fost organizata vineri o festivitate militara, la Unitatea Militara din Simleu Silvaniei.
Colonelul in rezerva Alexandru Serban ne-a declarat militarii salajeni sunt profesionisti instruiti atat in Romania, cat si Germania, intr-o baza NATO, ei fiind selectati riguros. „Echipa Operationala de Consiliere pentru batalion Sprijin de Lupta O.M.L.T. C.S. Rotatia a III-a din cadrul Regimentului de Artilerie Simleu Silvaniei va pleca, saptamana viitoare, intr-o misiune de sase luni in Teatrul de Operatiuni Afganistan, unde va participa la instruirea militarilor Armatei Afgane. Aceasta echipa va inlocui acolo prima echipa din Salaj care a plecat in misiune in Afganistan, in primavara, si care se va intoarce acasa in urmatoarea perioada”, a declarat Alexandru Serban.
Echipa operationala este formata din 31 de militari (14 ofiteri, 14 subofiteri, patru maistri militari, n.r.) si trei soldati gradati voluntari, beneficiaza de dotari si echipament tehnic performant si va avea in Afganistan o perioada de acomodare pe care o va petrece alaturi de militarii salajeni pe care ii va inlocui.
Potrivit lui Serban, Echipa Operationala de Consiliere pentru batalion Sprijin de Lupta O.M.L.T. (Operational Mentoring and Liaison Team) C.S. Rotatia a III-a din Simleu Silvaniei isi va desfasura misiunea de sase luni in zona afgana Zabul si va fi condusa de lt.col. Anghel Ioana. In ceea ce priveste echipa operationala din Salaj care a asigurat Rotatia a II-a, Alexandru Serban a declarat ca toti cei 31 de militari sunt sanatosi, fara sa fi suferit pierderi in misiunile la care au luat parte.
Potrivit sursei citate, pentru ca despartirea de casa sa nu fie atat de apasatoare si pentru ca militarii sa aiba mai aproape Salajul, Consiliul Judetean (prin toate institutiile subordonate, n.r.) le-a inmanat acestora mape personalizate de prezentare a Salajului, incluzand pliante si CD-uri care vor fi si un mijloc de promovare a judetului in randul celorlalte batalioane care activeaza pe frontul afgan.

Recomandari

Alte Articole