Martirii Revolutiei, omagiati la Zalau

Martirii Revolutiei de la 1989 au fost omagiati, ieri, la Zalau. Reprezentanti ai autoritatilor judetene si locale, membri ai asociatiilor de revolutionari, ai partidelor si institutiilor din municipiu si din judet, au depus coroane de flori la troita ridicata in cinstea eroilor Revolutiei, unde, ulterior, a avut loc si ceremonialul religios de pomenire a eroilor si defilarea Garzii Militare.

Cursul evenimentelor care s-au desfasurat in 22 decembrie 1989 la Zalau a fost prezentat succint de Toader Manaila, presedintele Asociatiei 21 Decembrie. Acesta a reiterat ca, in Salaj, Revolutia a inceput in 22 decembrie, la ora 12-12.30, dupa plecarea lui Ceausescu, cand in zona Palatului Administrativ din municipiu s-au strans mii de oameni. Toader Manaila a subliniat, ieri, faptul ca Revolutia din Salaj s-a derulat in mod pasnic, fara varsare de sange, locuitorii intelegand ca nu e nevoie de jertfe.

Reprezentantul Guvernului in teritoriu a remarcat ca dupa doua decenii de la Revolutie, romanii inca mai incearca sa inteleaga ce este democratia si sa afle adevarul despre evenimentele din decembrie 1989.

“Din fericire, in Salaj nu au existat victime, dar acest lucru nu inseamna ca salajenii nu si-au dorit sa rastoarne regimul totalitar. Desi se pare ca inca nu a sosit timpul ca adevarul despre evenimente din acele vremuri sa fie dezvaluit, nu este prea devreme sa recunoastem meritele celor care au contribuit ca in Salaj sa nu existe victime. Astazi suntem aici si pentru a le multumi celor care au stiut atunci, in vremuri tulburi, sa gestioneze o situatie mai mult decat tensionata. In toti acesti ani, am inteles ca libertatea castigata atunci, in strada, este mai greu de gestionat decat si-au imaginat cei care au luptat in 1989 pentru caderea regimului comunist” a apreciat prefectul Salajului, Vegh Alexandru.

Recomandari

Alte Articole