Mama Andreei Vass se ia la tranta cu ANI

Posibila savarsire a infractiunii de conflict de interese a Marioarei Vass, consilier in cadrul Consiliului Local al comunei Bobota, facuta publica marti, in cadrul unui comunicat de presa, de catre Agentia Nationala de Integritate (ANI), este contestata de mama Andreei Paul Vass, se arata in presa centrala. Marioara Vass a precizat ca este decisa sa atace in instanta toate acuzatiile ce au aparut chiar in momentul in care fiica sa fusese nominalizata pentru postul de ministru al Economiei in cabinetul Ungureanu. Astfel, mama Andreei Paul Vass a precizat ca, din punctul sau de vedere, nu exista niciun conflict de interese si ca este ciudat ca acest comunicat a fost facut public doar cand fiica sa fusese nominalizata pentru postul de ministru al Economiei in cabinetul Ungureanu. “De la distanta se vede ca este cusuta cu ata alba. Intai si-ntai ca puteau sa dea de mult raspunsul. Nu l-au dat. Nu intamplator coincide acest raspuns (comunicatul ANI n.r.) cu nominalizarea fiicei mele pentru functia de ministru al Economiei. Nu trebuie sa ai multe scoli ca sa-ti dai seama de asta. Azi dimineata, la ora 7.00, si-au facut timp sa-l dea pe site. Noi tot sunam dupa raspuns de luni de zile. (…) Mi-am prezentat punctul de vedere si le-am demonstrat ca nu sunt in conflict de interese. Pentru ca problema se punea ca eu as fi aprobat bani pentru firma mea. Niciodata n-am aprobat bani pentru firma mea. Noi am votat un buget pe tot anul”, a afirmat Marioara Vass, care a subliniat faptul ca, la momentul votarii bugetului nu se stia ca banii vor fi pentru contractele mentionate de ANI. “Am votat bugetul in luna februarie. (…) Nu s-a discutat ca aceste scoli vor face vreo lucrare, ca vor contracta ceva, cu cineva. A fost licitatie. Am fost solicitata la licitatie. Astea s-au petrecut in septembrie. Noi, in februarie, am aprobat bugetul de la hartie igienica pana la salariul invatatarilor si profesorilor. Atat am aprobat in februarie”, a adaugat mama Andreei Vass.

Astfel ca, Marioara Vass a tinut sa precizeze ca va contesta in instanta afirmatiile din comunicatul ANI. “Le voi contesta in instanta, pentru ca sunt nedrepte si nu intamplator au comunicat aceasta decizie nedreapta deodata cu nominalizarea fiicei mele la functia de ministru”, a conchis Marioara Vass.

ANI a constatat, in urma procedurilor de evaluare, incalcarea regimului juridic privind conflictul de interese in materie administrativa si indicii referitoare la posibila savarsire a infractiunii de conflict de interese, prevazuta si pedepsita de art. 2531 din Codul Penal al Romaniei, de catre Vass Marioara, consilier local in cadrul Consiliului Local al comunei Bobota. “Vass Marioara, in calitate de consilier local in cadrul Consiliului Local al comunei Bobota, a incalcat dispozitiile legale referitoare la conflictul de interese in materie administrativa si penala, intrucat a incheiat un numar de doua contracte in valoare de 21.180 lei, intre S.C. MAVAS M&G S.R.L. (societate in cadrul careia Vass Marioara detine calitatile de administrator si asociat unic) si doua unitati de invatamant prescolar, finantarea acestor contracte fiind asigurata din bugetul initial al comunei Bobota pe anul 2010, acesta fiind suplimentat ulterior. Vass Marioara a participat, in calitate de Consilier local, atat la procesul de decizie privind adoptarea bugetului local pe anul 2010, cat si la suplimentarea ulterioara a acestuia”, se arata in comunicatul ANI.

Recomandari

Alte Articole