Lucian Bode, aproape de scaunul de ministru al Economiei

Deputatul PDL, Lucian Nicolae Bode, lider al PDL Salaj, in varsta de 38 de ani, este propus pentru postul de ministru al Economiei, dupa ce Andreea Paul Vass a refuzat nominalizarea.

Contactat, Lucian Bode nu s-a aratat surprins de nominalizarea facuta de colegii sai pedelisti, subliniind ca, pentru el, propunerea PDL de a prelua fotoliul de ministru al Economiei il onoreaza si, totodata, il obliga sa preia o functie de mare responsabilitate. “Propunerea pe care PDL mi-a facut-o imi face onoare, insa este si o mare provocare pentru mine. Am incredere deplina in intreg Cabinetul Ungureanu si sper, de asemenea, ca vom obtine si votul Parlamentului (astazi – n.r.). Daca se va intampla acest lucru, voi prezenta salajenilor, si nu numai, proiectele tinta pe care ma voi axa in acest Minister”, ne-a declarat democrat-liberalul.

Intr-un comunicat remis redactiei de catre PDL Salaj, se arata ca nominalizarea lui Lucian Bode pentru postul de ministru al Economiei este meritorie, fapt care releva recunoasterea de care se bucura democrat-liberalii salajeni la nivel central: “Este o nominalizare meritorie pentru organizatia PDL Salaj, nominalizare care demonstreaza o data in plus recunoasterea de care se bucura organizatia la nivel central. Aceasta recunoastere este consecinta rezultatelor bune obtinute la ultimele alegeri. In acelasi timp, insa, nominalizarea obliga atat organizatia, cat si pe presedintele Lucian Bode”. PDL Salaj subliniaza ca noul Guvern porneste la drum cu o echipa de oameni tineri, care beneficieaza de un capital de incredere semnificativ, care trebuie valorificat. “Nu in ultimul rand, este o nominalizare importanta pentru Salaj, deoarece vizeaza un portofoliu important, care poate contribui la dezvoltarea judetului in ansamblu”, se mai arata in comunicat.

 

Din sindicalist, ministru nominalizat

Nascut in 1974, in localitatea salajeana Valcau de Jos, Lucian Bode este casatorit si are un copil. In 1998 a absolvit Universitatea din Oradea, Facultatea de Electrotehnica si Informatica, specializarea inginer electromecanic. De asemenea, are un masterat in “Managementul Securitatii in Societatea Contemporana”, la Facultatea de Istorie si Filozofie a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.

In perioada 2001-2008, Lucian Bode a fost inginer la Electrica S.A., Sucursala de distributie a energiei electrice Zalau. A fost presedintele sindicatului Electrica Zalau intre 2003-2008.

Potrivit celei mai recente declaratii de avere, din iunie 2011, Lucian Bode detine, din 2009, impreuna cu sotia, o casa de locuit de 335 de metri patrati, construita in regie proprie in Zalau. De asemenea, Lucian Bode are un autoturism Mercedes, cumparat in 2003. El are un credit de 43.750 de franci elvetieni, la OTP Bank Zalau, contractat in 2007 si scadent in 2022 si un credit de 22.500 de franci francezi, contractat in 2008 si scadent in 2037, la aceeasi banca.

In aceeasi declaratie de avere apare si un credit la BRD, contractat in 2009 si scadent in 2011, in valoare de 20.000 de lei.

Lucian Bode a incasat din indemnizatia de deputat 61.453 de lei, iar sotia sa, educatoare la Gradinita nr. 12 din Zalau, a avut un venit de 12.737 de lei.

 

Studii

• 2009 – Program de perfectionare in domeniul relatiilor internationale, Institutul Diplomatic Roman, Ministerul Afacerilor Externe

• 2011 – Curs de nivel inalt „Securitate si buna guvernare”, Colegiul National de Aparare, Universitatea Nationala de Aparare „Carol I”

• 2011 – Masterat Managementul Securitatii in Societatea Contemporana, Facultatea de Istorie si Filozofie, Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca

• 1998 – Universitatea din Oradea, Facultatea de Electrotehnica si Informatica, specializarea inginer electromecanic

 

Activitate politica

• 2001 – 2002 – secretar BPJ PD Salaj

• 2002 – 2005 – vicepresedinte BPJ PD Salaj

•2005 – 2007 – secretar general BPJ PD Salaj

• 2007 – 2008 – secretar general BPJ PDL Salaj

• 30.06.2008 – prezent – presedinte al BPJ PDL Salaj

 

Functii politice

• 2000 – 2004 – consilier local – Consiliul local al comunei Valcau de Jos

• 2004 – 2008 – consilier judetean – Consiliul judetean Salaj

• 2008 – prezent, deputat

 

Activitatea profesionala

• 2001 – 2008 – S.C. Electrica S.A., Sucursala de distributie a energiei electrice Zalau – inginer serviciu exploatare, purtator de cuvant, sef serviciu, presedinte de sindicat

ANI, Marioara si Andreea Vass

Agentia Nationala de Integritate a anuntat, marti, ca mama Andreei Paul Vass, Marioara Vass, s-ar afla in conflict de interese si de aceea fosta consiliera personala a premierului Emil Boc ar fi refuzat postul de ministru al Economiei.

Conform unui comunicat al ANI, Marioara Vass, consilier local in cadrul Consiliului Local al Comunei Bobota, Judetul Salaj a incheiat doua contracte, in valoare de 21.180 LEI, intre firma la care este administrator, S.C. MAVAS M&G S.R.L. si doua unitati de invatamant prescolar, finantarea acestor contracte fiind asigurata din bugetul initial al Comunei Bobota pe anul 2010. Marioara Vass a participat, in calitate de Consilier local, atat la procesul de decizie privind adoptarea bugetului local pe anul 2010, cat si la suplimentarea ulterioara a acestuia.

ANI a dispus sesizarea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj cu privire la posibila savarsire a infractiunii de conflict de interese si a initiat demersuri in vederea anularii contractelor incheiate cu incalcarea prevederilor legale.

Comunicatul ANI mai mentioneaza ca acuzatiile ce i se aduc mamei Andreei Vass “constituie temei pentru eliberarea din functie, precum si interdictia de a mai ocupa o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data ramanerii definitive a raportului, ori, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarilor aplicabile demnitatii si functiei respective”.

 

Recomandari

Alte Articole