Lucian Bode a pus mana pe mandatul de ministru

Intr-o ceremonie care a demarat vineri, la ora 14,45, sălăjeanul Lucian Bode a preluat de la Ion Ariton mandatul de ministru al Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri. In acest cadru, fostul ministru a punctat cateva dintre cifrele care arată că Romania a atins echilibrul macroeconomic şi a remarcat că, in aceeaşi sală, a primit felicitările delegaţiei FMI pentru rezultatele obţinute in 2011. El şi-a mai exprimat toată increderea in noua echipă. “Sunt convins că la nivel guvernamental veţi obţine ceea ce v-aţi propus”, a spus Ion Ariton, adăugand “sunt mandru că plec in acest moment, pentru că este un moment bun, să nu se inţeleagă greşit”.

La randul său, Lucian Bode i-a mulţumit predecesorului său pentru rezultatele intregii activităţi. “Conştientizez importanţa acestui minister pentru Romania”, a spus Bode, prezentand şi cateva dintre obiectivele pe care le va urmări. “Subliniez importanţa deosebită pe care o voi acorda mediului de afaceri. Nivelul de trai al romanilor depinde direct de competitivitatea Romaniei”, a mai spus noul ministru, anunţand o intensă colaborare cu patronii de firme, sindicatele, dar şi cu Ministerul de Externe, “pentru expunerea investiţiilor romaneşti peste graniţă”.

Lucian Bode a mai făcut cunoscute o serie dintre proiectele sale, printre care se numără reorganizarea sectorului energetic şi privatizarea companiilor. “Doresc să dezvolt proiectele majore, precum reorganizarea sectorului energetic, privatizarea companiilor, managementul privat profesionist. Dar vreau sa subliniez importanţa deosebită pe care vreau s-o atribui mediului de afaceri”, a punctat noul ministru. Acesta a adăugat că soluţiile viabile la problemele economice ale ţării sunt direct legate de dialogul cu patronatele, sindicatele, organizaţiile profesionale, şi nu in ultimul rand de relaţia cu Ministerul Afacerilor Externe “cu care intenţionez să derulez un program de acţiune conjugată de expunere a produselor romaneşti in afara teritoriului ţării”. De asemenea, Lucian Bode a mai afirmat că, in mandatul său, va mai avea ca obiective simplificarea legislaţiei, crearea unui climat prietenos pentru investitori, identificarea şi exploatarea de noi resurse pe teritoriul Romaniei, precum şi cultivarea spiritului anteprenorial. “Absorbţia fondurilor europene rămane o prioritate a mandatului meu. Intreg mandatul meu va fi guvernat de două direcţii majore: transparenţă şi comunicare”, a incheiat Bode.

Premierul Ungureanu a subliniat şi el importanţa Ministerului Economiei, punctand că de Ion Ariton il leagă pasiuni comune sibiene, “mergem impreună la Festivalul de la Sibiu”, iar faţă de noul ministru există “nu doar disponibilitate, ci şi incredere absolută”.

“Ma bazez pe sfatul său prompt, pe cooperarea pe care mi-a promis-o, sunt convins că face echipă bună cu ceilalţi deţinători de portofolii grele. L-am pus aseară alături de ministrul Finanţelor şi le-am spus <>”, a mai adăugat zambind premierul.

Recomandari

Alte Articole