Kover Laszlo, presedintele Parlamentului ungar vine in Salaj Reviewed by CD on . Presedintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo, se va afla, astazi, in Salaj, potrivit presei centrale. Prezenta sa in judetul nostru este inclusa intr-o vizita Presedintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo, se va afla, astazi, in Salaj, potrivit presei centrale. Prezenta sa in judetul nostru este inclusa intr-o vizita Rating:
Ești aici: Acasă » Politică»Kover Laszlo, presedintele Parlamentului ungar vine in Salaj

Kover Laszlo, presedintele Parlamentului ungar vine in Salaj

Kover Laszlo, presedintele Parlamentului ungar vine in Salaj

Presedintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo, se va afla, astazi, in Salaj, potrivit presei centrale. Prezenta sa in judetul nostru este inclusa intr-o vizita neoficiala de cateva zile in Transilvania, in care se va implica in actiuni electorale ale Partidului Civic Maghiar, al carui presedinte de onoare este. Kover a sosit marti pe Aeroportul „Transilvania” din Targu Mures cu o cursa low-cost, impreuna cu secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Externe al Ungariei, Zsolt Nemeth. Turul oficialilor maghiari in Transilvania include peste 50 de localitati unde acestia ii vor sustine pe liderii locali ai PCM in campania electorala.

Presedintii Senatului si Camerei Deputatilor, Vasile Blaga, respectiv Roberta Anastase, ii adresasera o scrisoare presedintelui Parlamentului ungar, in care au apreciat ca ar fi „utila” amanarea vizitei acestuia „pentru orice perioada de dupa desfasurarea alegerilor locale”. Presedintii celor doua Camere ale Parlamentului i-au cerut omologului ungar sa-si amane vizita in Romania motivand ca este „imperios necesar” ca participarea la procesul alegerilor sa fie „libera de orice ingerinta”. „Pentru Romania si Ungaria, existenta comunitatii maghiare din Transilvania si reprezentarea politica a acesteia pot constitui un liant puternic. Speram ca veti intelege ca, pentru aceasta, este imperios necesar ca participarea la procesul democratic romanesc a reprezentantilor acestei comunitati sa fie libera de orice ingerinta”, au sustinut, intr-o scrisoare adresata lui Kover Laszlo, Roberta Anastase si Vasile Blaga.

Acestia au formulat scrisoarea respectiva dupa ce presedintele Parlamentului Ungariei a participat la evenimentele PCM din Romania, intre 24 – 27 mai. La Ohorheiu Secuiesc, unde urma sa aiba loc reinhumarea scriitorului Nyiro Jozsef, care a fost anulata, Kover a criticat refuzul autoritatilor romane de a permite reinhumarea poetului in acesata localitate, calificand atitudinea Guvernului roman drept „neprietenoasa, necivilizata si barbara”.

Intr-o scrisoare de raspuns adresata lui Vasile Blaga si Robertei Anastase, Kover spunea ca va face o vizita neoficiala in Romania, o tara prietena, ca persoana privata, ca politician, ca presedinte de onoare al Partidului Civic Maghiar (PCM) si nu in ultimul rand ca cetatean european, dar nu in calitate de demnitar public.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus