Kelemen Hunor face "desfiinteaza" partidul lui Tokes

 

Prezent, duminica, la Crasna, unde s-a inaugurat Centrul de Permanenta Salaj, dar si o baza sportiva modernizata cu fonduri guvernamentale, presedintele UDMR, ministrul Culturii – Kelemen Hunor, a declarat ca noua formatiune politica infiintata de este “o greseala politica, o greseala istorica”. Liderul UDMR a argumentat cele spuse mai sus, subliniind ca, prin divizarea comunitatii maghiare, nu poti obtine rezultate bune la alegeri. “Mai mult, comunitatea maghiara nu doreste infiintarea acestui partid”, spune Kelemen Hunor, care a adaugat ca este prematur sa estimeze sansele pe care le are la aegerile viitoare partidul lui Tokes Laszlo.

“Infiintarea acestui partid este o greseala, atat pentru comunitatea maghiara, cat si pentru societatea romaneasca. Daca anul viitor, printr-o minune, UDMR nu va accede in Parlament, problemele Romaniei vor fi mult mai greu de gestionat. Tocmai de aceea, este si in interesul societatii romanesti sa aiba din partea comunitatii maghiare un interlocutor corect, predictibil”, este de parere liderul maghiar. Potrivit acestuia, ultimele sondaje de opinie releva faptul ca, la nivelul comunitatii maghiare din Romania, UDMR nu duce lipsa de sustinere. “Din acest punct de vedere, sustin ca alegatorii nostri sunt, de foarte multe ori, mai intelepti decat politicienii”, a conchis Kelemen Hunor.

Cel de-al treilea partid al maghiarilor din Romania, infiintat de Tokes Laszlo, se doreste o alternativa la UDMR si PCM, prioritatea de gradul zero a fondatorilor fiind autonomia. Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) a fost catalogat, in mai mult randuri, de liderii UDMR ca fiind o “cianura”, respectiv o “greseala”, atat pentru maghiarii din Romania, cat si pentru societatea romaneasca.

Recomandari

Alte Articole